Tgrt Haber
02 Haziran 2022 14:29 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 14:41

Miili Muharip Uçak için önemli gelişme: İlk teslimatlar yapıldı

TUSAŞ tarafından gelişimi devam eden Milli Muharip Uçak için F110 motor teslimatı gerçekleştirildi. İlk parti teslimatın duyurusu, SSB Uçak Daire Başkanı tarafından yapıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Savunmatr
Miili Muharip Uçak için önemli gelişme: İlk teslimatlar yapıldı
MMU,teknoloji

Milli Muharip Uçak (MMU), için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TUSAŞ tarafından geliştirilen uçak, aksilik olmaması durumunda önümüzdeki yıl ilk motor testlerine başlayacak. Ancak bunun öncesinde önemli bir gelişme daha oldu. Yerli motor için çalışmaların sürdüğünü belirten TUSAŞ, MMU’da kullanılacak F110 motorların ilk teslimatının gerçekleştiğini duyurdu.

9.Hava ve Aviyonik Sistemleri Semineri’nde açıklamalarda bulunan SSB Uçak Daire Başkanı Abdurrahman ŞerefCAN, önümüzdeki yıl yer testlerine başlaması planlanan MMU prototipinde kullanılacak olan F-110 motorlarının, ABD tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini belirtti. Savunmatr’nin haberine göre ilk 3 MMU prototipinde, temin edilen 6 adet F-110 motoru kullanılacak.

ABD, İLK TESLİMATI GERÇEKLEŞTİRDİ

Milli Muharip Uçak için ilk olarak ABD tarafından geliştirilen F-110 motorlar kullanılacak. Ancak daha sonra bunu millileştirmek üzere yerli motor da alternatif olarak geliştirilecek.

Miili Muharip Uçak için önemli gelişme: İlk teslimatlar yapıldı

Geçtiğimiz aylardan bu yana MMU için yerli motor üzerine çalıştıklarını belirten Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için alternatif motor ve yerli motor çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu. alternatif motorun projeyi olumsuz sürprizlere karşı koruyacağını ve yerli motor gelene kadar 2 prototipe güç verebileceğini belirtti. Ancak yerli motorlar piyasaya çıkana kadar MMU’da, F-16 savaş uçaklarındaki F110 turbofan motorları kullanılacak.





Kaynak: Savunmatr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...