Tgrt Haber
07 Haziran 2022 09:10 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 09:14

Apple, M2 Çipli MacBook Air Modelini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Apple, WWDC 2022 kapsamında yeni ürünlerini sergiledi. Firma, M2 işlemcisinden güç alan MacBook Air modelini de piyasaya sürdü. İşte fiyatı ve özellikleri...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Apple
Apple, M2 Çipli MacBook Air Modelini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri
apple,macbook,teknoloji

Apple, salı akşamı önemli bir etkinlik düzenledi ve pek çok ürününü sergiledi. Yeni işletim sistemi iOS 16'yı tanıtan firma, diğer yandan yeni bilgisayarı ve işlemcisini de piyasaya sürdü.

Birkaç aydır M2 işlemci üzerine çalışan Apple, nihayet son etkinlikte en güçlü yonga setini duyurdu. Yeni işlemcinin tanıtılmasıyla, M2 ile güçlendirilen yeni MacBook Air'da sergilendi. 

MACBOOK AIR TEKNİK ÖZELLİKLERİ

 Apple'ın yeni dizüstü bilgisayarı MacBook Air, M2 işlemciden güç alıyor ve fansız bir tasarımla geliyor. 

Önceki modele kıyasla Apple, ekran tarafında küçük çaplı bir değişiklik yapıyor. Normalde 13.3 inç sunulan ekran, yeni MacBook Air'da 13.6 inç ve 500 nit parlaklıkla karşımıza çıkıyor. Bu da yeni bilgisayarın, ekran tarafında selefinden yüzde 25 daha parlak olduğunu ortaya koyuyor.

TASARIM

Güncellenen MacBook Air'de en merak edilenlerden biri de tasarım idi. Ancak Apple, gözle görünür bir değişiklik yapmıyor. Zira yeni MacBook Air, tasarım olarak geçen yıl piyasaya sürülen 14 ve 16 inç MacBook Pro'lar ile benzer tasarımla geliyor.

DAHA HIZLI VİDEO DÜZENLENE

Proje ve video düzenleme gibi işlerle uğraşan kişiler, genellikle tercihini Mac bilgisayarlardan yana yapar. Öyle ki Apple'ın ürünleri bu noktada başarılı ve her geçen gün de daha iyi hale geliyor.

Apple tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yeni MacBook Air, Final CutPro performansında M1işlemcili modelden yüzde 40 daha hılzlandırıldı. Diğer yandan Photoshop kullanımının da yüzde 20 daha hızkı olduğu iddia edildi.

Apple, M2 Çipli MacBook Air Modelini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Bağlantı noktalarına gelecek olursak yeni MacBook Air, sol tarafında iki Thunderbolt bağlantı noktası ve yüksek empedanslı kulaklıkları destekleyen bir kulaklık jakı ile geliyor. Ancak önceki modellerde olduğu gibi HDMI ve SD kart girişi olmaması yine hayal kırıklıklarından biri.

Öte yandan güncellenen MacBook Air'da, dört hoparlör ve üç mikrofon bulunuyor. Bu özelliklere ek olarak 1080p kameranın yer aldığını da belirtmekte fayda var.

Apple, M2 Çipli MacBook Air Modelini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

Ayrıca Apple, Dolby Atmos ile uzamsal ses desteği olduğunu da belirtti. Sadece bu da değil. Magic Keyboard, Touch ID ve Force Touch izleme dörtgenine sahip eksiksiz bir işlev tuşları dizisiyle güncellendi.

Apple, M2 Çipli MacBook Air Modelini Duyurdu: İşte Fiyatı ve Özellikleri

11,3 milimetre kalınlıkta ve 1,2 kg ağırlıkta gelen MacBook Air, hem hafif hem de ince. Pil tarafında ise Apple,isteğe bağlı 67W şarj adaptörü ile 30 dakikada yüzde 50'ye kadar dolum gerçekleştiğini iddia ediyor.

MACBOOK AIR FİYAT

Apple'ın yeni MacBook Air modeli dört renk ile geliyor. Gümüş, Uzay Grisi, Gece yarısı ve Yıldız Işığı renkleriyle gelen bilgisayar, 1.199 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Önümüzdeki aydan itibaren kullanıcılar yeni MacBook Air'i satın alabilecek.

 

 

Kaynak: Apple
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...