Tgrt Haber
25 Nisan 2024 09:51 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 09:51

Korku filmi gibi! Ağzından ateş püskürten robot köpek satışa çıktı

Throwflame şirketi tarafından geliştirilen Thermonator, sırtında alev makinesi bulunan bir robot köpek olup, çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tasarlandı ve yaklaşık 10 metre menzilde ateş püskürtebiliyor.

Son dönemde sıkça görmeye başladığımız robot köpeklere bir yenisi daha eklendi. Bu seferki ürün, hoplayıp zıplayabilen ve insanlara günlük işlerinde yardımcı olması için tasarlanan bildiğimiz robot köpeklerden epey bir farklı.

ABD merkezli Throwflame şirketi, sırtına bir alev makinesi bağlanmış bir robot köpek olan Thermonator'u satışa sundu. "The Terminator" ile karıştırılmaması Thermonator, askeri veya diğer amaçlara yönelik devlet kurumları tarafından da kullanılmayı destekliyor.

THERMONATOR NE İŞE YARAYACAK?

Throwflame'nin aktardığı bilgiye göre Thermonator, "vahşi yaşam kontrol ve engelleme", "ziraî yönetim", "ekolojik koruma", "kar ve buz çözme", "eğlence ve görsel efekt" gibi birden fazla amaca hizmet edebilecek.

Korku filmi gibi! Ağzından ateş püskürten robot köpek satışa çıktı - 1. Resim

Bir saatlik pil ömrüne sahip olan robot köpek, çevresinin haritasını çıkarabileceği ve engelleri tespit edip bunlardan kaçınabileceği bir LIDAR sensöründen destek alıyor. Ayrıca kontrolü ise Wi-Fi veya Bluetooth bağlantısı aracılığıyla bir akıllı telefondan gerçekleştiriliyor.

PÜSKÜRTME MESAFESİ 10 METRE

Thermonator yaklaşık 10 metreye kadar ateş püskürtebilme özelliğine sahip olsa da ABD'deki bazı eyaletler, bu mesafeyi 3 metreyle sınırlandırmış durumda. Bununla birlikte ateş püskürtücülerin ateşli silah lisansına sahip olmasını gerektiren eyaletler de bulunuyor.

Korku filmi gibi! Ağzından ateş püskürten robot köpek satışa çıktı - 2. Resim

Thermonator esas olarak sıfırdan tasarlanmış bir cihaz değil. Unitree Go1 isimli dört ayaklı robot köpeğin üstünde alev makinesi barındıran bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 16 kilogram ağırlığında olan robot köpeğin fiyatına gelecek olursak da, 9 bin 420 dolar olarak açıklandı.

Kaynak: PCMag
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...