Tgrt Haber
09 Şubat 2022 18:46

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) K+ füzesi teslimatı yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yerli ve milli üretim savunma araçlarına bir yenisi daha eklendi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medyada paylaşım yaptı.120 km menzilli K+ Füzesinin görüntüleri dikkat çekti.

K+ Füzesi TSK'nın gücüne güç katacak

Türkiye’nin yerli ve milli üretim savunma araçlarında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülüğünde birçok projeye imza atılırken Roketsan tarafından üretilen 120 km menzilli K+ Füzesi gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir tarafından Twitter hesabından üretimi gerçekleşen füzenin test görüntüleriyle birlikte teslimat sürecine ilişkin bilgi verildi. Demir testleri başarıyla tamamlayan füzelerden onlarcasının orduya teslim edildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) K+ füzesi teslimatı yapıldı

TSK’NIN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK

Demir, "Caydırıcı gücümüzle her türlü koşulda Türk Ordusu'nun hizmetindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda üretilen K+ Füzesi'nden onlarcasını Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim ettik. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Demir ayrıca füzenin özelliklerine yer verilen bir video da paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) K+ füzesi teslimatı yapıldı

SINIR GÜVENLİĞİNE ÖNEMLİ KATKI

Videoda yer alan bilgiye göre, yüksek hassasiyet ve büyük tahrip gücündeki füzeler, 30-120 kilometre menzile sahip bulunuyor. Envantere alınan bu etkili silah, Türkiye'nin Mavi Vatan'da ve güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorundaki mücadelesinde etkin rol oynayacak. Uzun menzili ve yüksek tahrip gücü ile TSK'nın gücüne güç katacak K+, diğer yandan sınır güvenliğinde de önemli bir katkı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...