Tgrt Haber
25 Mart 2022 08:41 - Güncelleme : 25 Mart 2022 09:04

iPhone almak isteyenler müjde: Apple, telefonların kiralanabileceği yeni hizmeti test ediyor

Bloomberg'den Mark Gurman'ın haberine göre Apple, kullanıcıların aylık olarak iPhone gibi donanım ürünlerini kiralayabileceği yeni bir abonelik sistemini test ediyor.

iPhone almak isteyenler müjde: Apple, telefonların kiralanabileceği yeni hizmeti test ediyor

Cupertino merkezli Apple, kullanıcıların iPhone alabilme hayalini gerçekleştirecek bir stratejiye imza atacak. Güvenilir kaynaklardan Bloomberg'e göre teknoloji devi, iPhone modellerinin aylık olarak kiralanabileceği yeni bir abonelik sistemini test ediyor.

Halihazırda Apple Music, iCloud gibi hizmetlerini aylık olarak sunan Apple, sanal aboneliklere ek olarak donanımsal ürünleri de kullanıcılara kiralayabilecek.

APPLE, YENİ ABONELİK SİSTEMİNİ TEST EDİYOR

Apple CEO'su Tim Cook, 2019 yılında düzenlenen etkinlikte iPhone kiralanabilecek sistemin geleceğine dair ilk sinyalleri vermişti.

iPhone almak isteyenler müjde: Apple, telefonların kiralanabileceği yeni hizmeti test ediyor

Şirketin CEO'su etkinlik sırasında, kullanıcıların aylık 'abonelik' yolu ile Apple Music ve iCloud'un yanı sıra, iPhone ve diğer ürünleri edinmenin de kolay olabileceğinin altını çizdi. 

Üç yıl önce yapılan açıklamanın ardından Apple'ın yeni abonelik sistemine dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. Dünyaca ünlü Bloomberg sitesinin yazarı Mark Gurman, kullanıcıların aylık olarak taksitle iPhone kiralayabileceği yeni sistemin test edildiğini belirtti. Apple'ın izlediği yeni strateji, hiç şüphesiz hem kullanıcıların kolay yoldan iPhone sahibi olmasını, hem de gelirlerini arttırmasındaki en büyük hamlelerinden biri olabilir. Ayrıca kullanıcıların 12 ile 24 ay taksit ile ödeme yapacağı da yine gelen bilgiler arasında.

Şu anda yeni sistem hakkında somut olarak herhangi bir kanıt yok. Ancak Mark Gurman'a göre Apple'ın donanım abonelik hizmeti, 2022 sonlarına doğru, iPhone 14 lansmanından sonra duyurulabilir. Ayrıca söz konusu aboneliğin ABD için mi, yoksa küresel olarak mı geçerli olacağı da henüz bilinmiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...