Tgrt Haber
11 Kasım 2021 09:53

Instagram’ın 'Mola Ver' özelliği geliyor

Instagram’ın uzun süredir beklenen “Mola ver” özelliği test edilmeye başlandı, özellik aralıkta tüm kullanıcılara sunulabilir. Bu özelliğe göre Instagram, uygulamada uzun süre vakit geçirdiğinizde bunu size hatırlatacak.

Instagram’ın 'Mola Ver' özelliği geliyor
Instagram,Mola ver özelliği

Instagram beklenen yeni özelliği “Mola ver”i test etmeye başladı. Bu özellikle kullanıcıların bağımlılık düzeylerini aşağı çekmeyi planlayan Instagram’ın Başkanı Adam Mosseri, uygulamanın “Ara ver” özelliğini test etmeye başladıklarını açıkladı. Açıklamasını Twitter'da yayınlanan bir video ile yapan Mosseri, “Bu özelliği kullandığınızda uygulamada belirli bir süre geçirdikten sonra size bu hatırlatılacak. Bu süre 10, 20 veya 30 dakika olabilir” ifadelerini kullandı. 
Mosseri, bu özelliğin insanlara Instagram deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarına yardımcı olacağını açıklayarak  “Instagram'ı işinize yarayacak şekilde şekillendirmeniz için araçlar sağladığımızdan emin olmak istiyoruz" dedi. 

AMAÇ GENÇLERİN BAĞIMLILIĞINI AZALMAK

“Mola verme” özelliğinin test edilmesi, Instagram ve ana şirketi Meta üzerinde, Frances Haugen'in Instagram'ın gençlerin zihinsel sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi olabileceğini gösteren şirketin araştırması hakkında Kongre önünde ifade vermesinin ardından başladı. Haugen, gençlerin şirketin araştırmalarında Instagram'a "bağımlı" hissettiklerini ancak kullanımlarını azaltacak öz kontrole sahip olmadıklarının ortaya çıktığını söyledi. 
Şirketin küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, tüm gençleri göz önünde bulundurarak “Mola ver” özelliği üzerinde çalıştığını söyledi. 

NASIL ÇALIŞACAK?

Mosseri'nin videosunda özelliğin görüntüleri, istemin kullanıcıların akışlarında görüntüleneceğini ancak tüm ekranı kaplamayacağını gösteriyor. "Aç"ı seçerlerse, hatırlatıcıyı almadan önce uygulamada ne kadar zaman geçirmek istediklerini seçmeleri istenebilir.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...