Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 11:09

Instagram'da büyük değişiklik: Yukarı kaydırma bitti tıklama geliyor

Milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması Instagram 30 Ağustos’tan itibaren büyük bir değişime giderek yukarı kaydırma özelliğini kaldıracak. Yerine ise 'bağlantı tıklamaları' özelliğini getirecek.

Instagram'da büyük değişiklik: Yukarı kaydırma bitti tıklama geliyor
instagram,yukarı kaydır,bağlantı tıklamaları

Milyarlarca kullanıcısı olan sosyal medya uygulaması Instagram 30 Ağustos’tan itibaren büyük bir değişime giderek ‘yukarı kaydır’ özelliğini kaldıracak. ‘Yukarı kaydır’ özelliği yerine ‘bağlantı tıklamaları’ özelliği getirilecek. Yukarı kaydırma özelliği kaldırıldıktan sonra kullanıcıların bağlantılara yönlendirme için bağlantı çıkartmalarına tıklamaları gerekecek.

‘YUKARI KAYDIR’ ÖZELLİĞİ RAFA KALKIYOR

Instagram’da 10 binden fazla takipçisi olan kullanıcılar, ‘yukarı kaydır’ özelliğine ekledikleri link bağlantısı ile takipçilerini web sayfalarına yönlendirebiliyor. Bu özellik pazarlama amacıyla kullanılıyor. Ve artık buna bir son geliyor, yukarı kaydır özelliği ortadan kalkıyor. Bunun yerine Instagram’ın ‘bağlantı tıklamaları’ olarak adlandırdığı yeni bir özellik geliyor.

Instagram'da büyük değişiklik: Yukarı kaydırma bitti tıklama geliyor

INSTAGRAM’IN YENİ ÖZELLİĞİ ‘BAĞLANTI TIKLAMALARI’ NEDİR?

Insagram 30 Ağustos’tan itibaren ‘yukarı kaydır’ özelliğini rafa kaldıracak. Yerine ise ‘bağlantı tıklamaları’ sistemini getirecek. Bu yeni özellik sayesinde takipçiler görmek istediği içerik için ekranı yukarı kaldırmak zorunda kalmayacak. Tasarlanan çıkartma sayesinde takipçiler doğrudan bağlantıya tıklayarak sayfaya gidebilecek.

INSTAGRAMIN YENİ ÖZELLİĞİNİ KİMLER KULLANABİLECEK?

Instagram, ‘bağlantı tıklamaları’ özelliğinin ‘yukarı kaydır’ özelliğine nazaran daha verimli çalışacağını ve daha fazla seçenek sunacağını belirtti. Yeni özelliğin hangi kullanıcılara sunulacağı şu an belli değilken özelliğin takipçi sayısı yüksek olan profillerin kullanımına sunulacağı düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...