Tgrt Haber
31 May 2022 09:37 - Güncelleme : 31 May 2022 09:39

Instagram'da Çok Tartışılacak Değişiklik: Önce Beğeni Sayısı, Şimdi de Takipçi!

Instagram'da sürekli olarak değişiklikler yapılmaya devam ederken, bu kez de takipçi sayısını ilgilendiren bir değişiklik yapılacağı ortaya çıktı. Ayrıca gönderiler için de küçük çaplı bir yenilik gelecek.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: digitalinformation
Instagram'da Çok Tartışılacak Değişiklik: Önce Beğeni Sayısı, Şimdi de Takipçi!
Instagram

Sosyal medya uygulamalarından en popülerlerinden biri şu anda Instagram. TikTok, Facebook ve Snapchat milyonlarca kişi tarafından kullanılırken, Instagram'ın da milyonlarca kullanıcısı var ve bu sayı her geçen gün büyüyor.

Kitlesini korumak ve deneyimi artırmak için sürekli güncellemeler yapan Instagram, birkaç ay önce beğeni sayısını gizleme özelliğini devreye sokmuştu. Bu özellik epey tartışmalara neden olurken, Instagram bunu biraz daha ileriye taşıyarak takipçi sayılarına da getirmeye hazırlanıyor.

TAKİPÇİ SAYISI GİZLENEBİLECEK

Uygulamada sürekli olarak yeni özellikleri test eden Instagram, son olarak favori kişileri seçebileceğiniz bir özelliği devreye soktu. Daha saymakla bitmeyen onlarca yenilik kullanıcılara sunulurken, yakında buna bir yenisi daha eklenebilir.

Instagram'da Çok Tartışılacak Değişiklik: Önce Beğeni Sayısı, Şimdi de Takipçi!

Sosyal medya uygulamalarına gelecek özellikleri tersine mühendislikle tespit eden Alessandro Paluzzi isimli kullanıcı, Instagram'ın test ettiği iki yeni özelliği ortaya çıkardı.

Birkaç ay önce kullanıcıların profillerinde beğeni sayısını gizlemeye olanak tanıyan Instagram, sızdırılan görüntülere göre bu özelliğini takipçi sayılarına da uygulamaya hazırlanıyor. 

https://twitter.com/alex193a/status/1529807092693049344

Daha önce beğeni sayısını gizleme değişikliği epey tartışılırken, Instagram'ın takipçi sayısını gizleme değişikliği de şimdiden kafalarda soru işareti oluşturdu. Ancak uzmanlara göre bu değişiklikler çoğunluk tarafından büyük öneme sahip. Zira kullanıcıların bu tür bilgileri gizlerken çok daha rahat hissettiği belirtiliyor. Elbette bu özelliklere tepki gösterenler de oluyor. Ancak Instagram, bu değişiklikleri manuel olarak yapmaya izin verdiği için, dileyen kişiler beğeni sayısını gizleyip herkese açabilir. Dolayısıyla bu noktada tepki gösterilecek bir durum yok.

BİR DEĞİŞİKLİK DE GÖNDERİLER İÇİN

Takipçi sayısını gizlemeye ek olarak Instagram, gönderileri için de bir başka özellik üzerine çalışıyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere kullanıcılar, yeni özellik sayesinde gönderiyi yayınladıktan sonra, profilde nasıl göründüğünü kırparak görebilecek. Yani halihazırda kare olarak paylaşılan resimleri, kırparak değiştirebilme şansınız olacak.

Şu anda her iki özellik test aşamasında. Instagram dilerse bu özellikleri piyasaya sürer, dilerse de bunları hiç kimseye sunmadan geri çekebilir. Dolayısıyla bu özelliklerin kesin olarak geleceğinin bir garantisi olmadığını da ifade etmekte fayda var. 

 

Kaynak: digitalinformation
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...