Tgrt Haber
28 Kasım 2021 16:25

İnsansı robotlar için yeni yüz aranıyor! Seçilene 2,5 milyon lira verilecek

ABD'li teknoloji şirketi Promobot, AVM'ler, oteller, havalimanlarında çalıştırılmak üzere tasarlanan insansı robotlar için yeni bir yüz arıyor. Firma, bu yüz için 2,5 milyonu gözden çıkardı.

İnsansı robotlar için yeni yüz aranıyor! Seçilene 2,5 milyon lira verilecek
robot,,abd,,para,

Teknoloji şirketi Promobot, 2023 itibariyle otellerde, havalimanlarında, AVM'lerde kullanılacak insanı robotlar için yeni bir yüz arayışına girdi. Promobot, yüzünü kullanma hakkını sonsuza kadar devredecek kişiye 200 bin dolar yani yaklaşık 2,5 milyon TL verecek. Promobot'u diğer teknoloji şirketlerinden ayıran en büyük özellik ise korkutucu derecede gerçeğe benzeyen insansı robotlar üreten bir firma olması.

Şirket şimdiden 43 ülkede kullanılan insansı robotlar yöneticiler, danışmanlar, rehberler, girişimciler, otel görevlilerinin yerine çalışması için üretti. Konuya ilişkin açıklama yapan Promobot, şu ifadelere yer verdi:

 

 

"Şirketimiz yüz tanıma, konuşma, otonom navigasyon, yapay zeka ve diğer robotik alanlarda kullanılmak üzere teknolojiler geliştiriyor. 2019’dan bu yana aktif olarak insansı robotlar üretiyor ve piyasaya sürüyoruz. Yeni müşterilerimiz büyük ölçekli bir proje başlatmak istiyor bu yüzden yasal gecikmeleri önlemek için yeni robotlarda kullanılacak bir yüz lisansı gerekiyor.''

İnsansı robotlar için yeni yüz aranıyor! Seçilene 2,5 milyon lira verilecek

Promobot, her cinsiyetten ve yaştan insanın başvuru yapabileceğine dikkat çekerken, ''Asistan robotlar 2023'te faaliyetlerine başlayacak ve robotun yüzü seçilen kişinin yüzü olacak'' açıklamasında da bulundu.

Promobot teknoloji firması, son kampanyasında insansı robot asistanı olarak kullanılacak kibar ve arkadaş canlısı bir yüz arıyor. Adı açıklanmayan bir ABD şirketi tarafından görevlendirilecek olan robot, Kuzey Amerika ve Orta Doğu'daki havaalanları, alışveriş merkezleri ve mağazalarda kullanılacak.

Öte yandan Promobot'un neden bilgisayar tarafından oluşturulan bir yüz yerine insansı bir yüz tercih ettiği ise açıklanmadı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...