Tgrt Haber
17 Nisan 2023 16:50 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 16:53

İnsanlığı gelecekte Ay'a taşıyacak. Dünyanın en büyük roketi Starship'in test uçuşu ertelendi, tam da nefesler tutulmuşken!

Elon Musk'ın hayali, en büyük projelerinden Starship roketi fırlatılmaya saniyeler kala ertelendi. İşte SpaceX'in test uçuşunu ertelemesinin sebebi ve beklenen yeni fırlatma tarihi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: phys.org
İnsanlığı gelecekte Ay'a taşıyacak. Dünyanın en büyük roketi Starship'in test uçuşu ertelendi, tam da nefesler tutulmuşken!
spacex,starship,teknoloji,uzay

Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, normal şartlarda bugün dünyanın en büyük roketi Starship'i atleşeyerek test uçuşunu gerçekleştirecekti.

Ancak önceki fırlatmalardan aşina olduğumuz durum yaşandı ve fırlatma saniyeler kala ertelendi. Öyle ki Türkiye'nin yelri ve milli uydusu İMECE'nin de fırlatılması üç kez ertelenmiş, son denemede ise başarıyla yörüngeye gönderilmişti. Peki Starship'in test uçuşu neden ertelendi?

STARSHİP'İN TEST UÇUŞUNA ENGEL

Astronotları Ay'a, Mars'a ve daha ötesine göndermek için tasarlanan Starship, dünyanın en büyük roketiydi ve bugün test uçuşunu gerçekleştirecekti.

Ancak Starship'in fırlatılması, tam da geri sayım başlarken güçlendirici aşamasındaki bir basınçlandırma sorunu nedeniyle fırlatma saatinden sadece birkaç dakika önce iptal edildi. 

EN AZ 48 SAAT ERTELENDİ

SpaceX, iptal edilen fırlatmanın en 48 saat erteleneceğini kaydetti. Starship, 164 fit yüksekliğinde bir birinci aşama Süper Ağır güçlendirici roketin üzerine oturan mürettebat ve kargo taşımak için tasarlanmış 50 fit (230 metre) yüksekliğinde bir uzay aracından olarak tasarlandı.

Kaynak: phys.org
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...