Tgrt Haber
08 Şubat 2022 09:47

Beklenen metaverse düğününde ölen kayınpeder de yer aldı

Koronavirüs kısıtlamalarından kaçınmak isteyen çiftler, düğünlerini metaverse (sanal evren) platformunda yapmaya başlıyor. Hindistan’da bir çift de sanal evrende düğün yaparak, 3 bin davetli ile en güzel günlerini paylaştı.

Hindistan'da yaşayan Dinesh SP ve Janaganandhini Ramaswamy çiftinin metaverse düğününe 3 bin kişi katıldı.
Hindistan'da yaşayan Dinesh SP ve Janaganandhini Ramaswamy çiftinin metaverse düğününe 3 bin kişi katıldı.

Gelecekte sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olacağı düşünülen metaverse, artırılmış gerçeklik, 3D holografik avatarlar ve videolar kullanan bir sanal gerçeklik platformu. Sosyal medya devi Facebook’un adını Meta olarak değiştirip, metaverse’e ağırlık vereceğini açıkladığı günden bu yana sanal gerçeklik platformunun adını daha sık duymaya başladık. 

Beklenen metaverse düğününde ölen kayınpeder de yer aldı

Pek çok kişi metaverse’te binlerce dolar harcayarak arsa satın alıyor, milyonluk yatların sahibi oluyor. Sadece sanal gerçeklik gözlükleri ile görülen bu arsaların, yatların ve diğer her şeyin talipleri gittikçe artmakta. 

İlk elçiliklerin açıldığı, ilk kentlerin kurulduğu metaverse’te düğünler, konserler de yapılmaya başlandı. Hindistan’da yaşayan 24 yaşındaki Dinesh SP ve 23 yaşındaki Janaganandhini Ramaswamy çifti, ülkenin güneyindeki Tamil Nadu eyaletinde geleneksel bir törenle nikahlarını yaptı. Ancak düğünleri daha farklı oldu. 

METAVERSE DÜĞÜNÜNE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Koronavirüs pandemisi nedeniyle misafir sayısı 100 kişi sınırlı olduğu için genç çift, düğünlerini sanal dünyada yapmaya karar verdi. Yaklaşık iki saat süren düğün, "Asya'nın ilk metaverse evliliği" olarak tanımlandı. 

Beklenen metaverse düğününde ölen kayınpeder de yer aldı

Harry Potter hayranı olduklarını söyleyen çift, ‘TardiVerse’ adlı teknoloji girişiminin yardımıyla Hogwarts temalı bir meta veri deposu kurdu. Yani düğünü TardiVerseTardiVerse'ün sahibi Vignesh Selvaraj, "Heyecan verici bir deneyimdi. Düğüne yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Bu alanı oluşturmak için günler ve geceler harcadım ve böyle büyük bir başarı olduğu için gurur duyuyorum." dedi. 

Beklenen metaverse düğününde ölen kayınpeder de yer aldı

Damat Dinesh ise, "Büyük günümü sınırlı konuklarla mahvetmek istemedim. Bu yüzden metaverse’de bir parti vermeyi ve dünyanın dört bir yanından özel günümüze katılabilecek insanları davet etmeyi düşündüm." şeklinde konuştu.

Metaverse düğününde, geleneksel düğün kıyafetleri giyen çiftin ve sahnede duran konukların avatarlarının yanı sıra gelinin geçtiğimiz yıl ölen babasının da avatarı yer aldı.

Blockchain teknolojisinde çalışan ve kripto para meraklısı olan damat ve IT uzmanı gelin, düğün davetiyelerini de dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarına ve ailelerine, NFT (değiştirilemeyen token)olarak gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...