Tgrt Haber
03 Temmuz 2023 13:23 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 13:24

Güvenlik uzmanları açıkladı... Kartınızdan sessiz sedasız para çeken uygulamalar!

Kullanıcıyı paralı hizmetlere üye ederek kredi kartından sessizce para çeken yeni bir virüs keşfedildi. Siber güvenlik uzmanları, telefondan kaldırılması gereken uygulamaları açıkladı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
Güvenlik uzmanları açıkladı... Kartınızdan sessiz sedasız para çeken uygulamalar!
siber güvenlik,virüs,malware

Siber güvenlik firması Evina'dan bazı araştırmacılar, Android işletim sistemli telefonlara bulaşan ve kullanıcıları paralı hizmetlere üye ederek kredi kartından sessiz sedasız para çeken çok tehlikeli bir virüs keşfettiler

Uzmanlar, 2021 yılında tespit edilen Autolycos adlı uygulamayı anında Google'a bildirdiklerini fakat şirketin uygulamaya karşı harekete geçmesinin 6 ay sürdüğünü açıkladı. Bu süre zarfında, Autolycos virüsünün bulaştığı 8 adet uygulamanın 3 milyondan fazla kez indirildiği tespit edildi.

ZARARLI YAZILIMI İÇEREN UYGULAMALAR AÇIKLANDI

Bu zararlı yazılımların kullanıcıların cihazlarına sızarak paralı hizmetlere üyelik oluşturduğu bildiriliyor. İlk olarak dikkat çeken uygulamalardan biri Razer Keyboard & Theme oldu ve 10.000'den fazla indirme sayısıyla dikkati çekti. İlk bakışta standart bir klavye hizmeti gibi gözüken bu aplikasyon, güvenlik uzmanlarının 'tehlikeli uygulamalar' listesinde bulunuyor.

Zararlı yazılımın bulaştığı diğer uygulamalar da şu şekilde:

  • Razer Keyboard & Theme
  • Vlog Star Video Editor
  • Funny Camera
  • Coco Camera
  • Creative 3D Launcher
  • GIF Keyboard
  • Freeglow Camera
  • Wow Camera

Bu ve benzeri olaylar, kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve finansal ayrıntılarının zararlı yazılımların eline geçme riski endişelerini artırmakta. Google, kullanıcıları korumak amacıyla bu uygulamaların hızla tespit edilmesi ve kaldırılması için çaba sarf etse de, zararlı yazılımların popülerlik kazanarak milyonlarca indirme alması, kullanıcıların da daha dikkatli olmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Herhangi bir uygulamayı indirmeden önce kullanıcı yorumlarını, derecelendirmeleri ve geliştiricinin güvenilir olup olmadığını araştırmanızda fayda olacaktır. Ayrıca telefonunuza gelen güvenlik güncellemelerini de yüklemeyi ihmal etmeyin.

Kaynak: Phone Arena, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Phone Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...