Tgrt Haber
09 Ocak 2022 10:00

Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık geliyor! İşte Solare’nin özellikleri

ABD’li bir şirket dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan kulaklık tanıttı. -40 ve 50 derece sıcaklık seviyeleri arasında çalışan kulaklığın gürültü önleme özelliği öne çıktı. Ayrıca kulaklığın sürekli açık ve kapalı alanlarda şarjı olacak şekilde tasarlandığı açıklandı.

Güneş enerjisiyle çalışan kulaklık geliyor! İşte Solare’nin özellikleri
güneş enerjisi,kulaklık,şarj problemi,Solare

Her dönemde gelişime açık olan elektronik cihazlar yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Milyonlarca insanın elektronik cihazlar üzerinde yaşadığı ‘şarj problemi’ yaygın olarak çözülebilmiş değil. 
Kablosuz şarj teknolojisi adımı sonrası teknoloji takipçilerini heyecanlandıracak yeni bir gelişme gündeme geldi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kurulan Blue Tiger adlı kulaklık ve başlık üreticisi, güneş enerjisiyle şarj olan bir kulaklık geliştirdiğini duyurdu. Açık ve kapalı alanda sürekli olarak şarjı olacak şekilde tasarlanan kulaklığın %97 oranında gürültü-engelleme özelliği bulunuyor.

-40 VE 50 DERECE SICAKLIK SEVİYELERİNDE ÇALIŞIYOR

Yaklaşık 100 metrelik bir mesafeye kadar bağlantıyı koruyabilen kulaklık, -40 ve 50 derece sıcaklık seviyeleri arasında çalışabiliyor. Bluetooth 5.1 ile kullanılan kulaklık, %97 oranında gürültü-engelleme özelliğine sahip. Google Assistant ve Siri ile uyumlu olan Solare’in aynı zamanda MIL-STD-80 olarak bilinen askeri standartta üretildiği belirtiliyor.

CES 2022 fuarında da dikkatleri üzerine çekmeyi başaran kulaklık, ‘sürdürülebilir enerjiyle çalışan askeri seviyede bir ürün’ olarak nitelendirildi. Kulaklığın piyasa fiyatının hangi aralıkta olacağına dair herhangi bir bilgi paylaşılmasa da 2022 yılının ilkbahar aylarında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...