Tgrt Haber
22 Aralık 2023 09:15 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 09:18

GTA 6 oyununu sızdıran hacker'a ömür boyu hapis

Rockstar Games'in yeni oyunlarından GTA 6 için ilk fragman 5 Aralık tarihinde gelmişti. Ancak oyunu daha önceden sızdıran bir hacker, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
GTA 6 oyununu sızdıran hacker'a ömür boyu hapis
gta 6,oyun

Dünyanın en popüler oyunlarından GTA serisi, yakında ilk fragmanı yayınlanan GTA 6 ile bir kez daha küllerinden doğdu. 

Rockstar Games'in 5 Aralık tarihinde fragmanını yayınladığı GTA 6, aksilik olmazsa 2025 yılında bazı konsollar için çıkış yapacak. Heyecan verici grafikler, güncellenen harita ve karakterlerle gelecek GTA 6, kesinlikle beklemeye değer bir oyun olacak. Ancak, GTA 6'nın sızıntısını yapan hacker için de ne yazık ki kaçınılmaz son geldi.

GTA 6 SIZINTISI BAŞINI DERDE SOKTU

18 yaşındaki Lapsus$ hackerı Arion Kurtaj, ömür boyu hastane hapishanesinde kalmaya mahkum edildi. BBC’nin raporuna göre, Birleşik Krallık’ta bir yargıç, Kurtaj’ın halk için yüksek risk teşkil ettiğine ve siber suç işlemeye devam etme niyetinde olduğuna hükmetti.

Geçen yıl ağustos ayında, Londra’daki bir jüri, Kurtaj’ın GTA VI geliştiricisi Rockstar Games ve Uber, Nvidia gibi diğer şirketlere karşı siber saldırılar düzenlediğini tespit etti. 

Ancak, Kurtaj’ın otizm tanısı alması ve yargılanmaya uygun olmadığı düşünüldüğünden, jüri sadece söz konusu eylemleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğini, suç niyeti olup olmadığını değerlendirmekle görevlendirildi.

Öte yandan Perşembe günkü duruşmada, mahkeme, Kurtaj’ın gözaltındayken şiddet içeren davranışlar sergilediğini ve mülk hasarı ile yaralanmalara neden olduğunu duydu. 

Ayrıca, yapılan ruh sağlığı değerlendirmesinde, Kurtaj’ın mümkün olan en kısa sürede siber suçlara geri dönme niyetini ifade ettiği belirtildi. Kurtaj’ın, doktorlar tarafından artık tehlike oluşturmadığına karar verilene kadar hastane hapishanesinde kalması gerekecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...