Tgrt Haber
10 May 2022 16:53 - Güncelleme : 10 May 2022 17:08

Google'dan Rus Kullanıcılara 'Uygulama' Yaptırımı: Play Store'da İndirmeler Kısıtlandı

Google, Ukrayna işgali sonrası Ukrayna'ya karşı alığı yaptıırmları uygulamaya başladı. Son olarak kullanıcıların Play Store'dan uygulama yüklemesine de kısıtlama geldi. Ancak hepsi değil...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Neowin
Google'dan Rus Kullanıcılara 'Uygulama' Yaptırımı: Play Store'da İndirmeler Kısıtlandı

Teknoloji devleri, Ukrayna'ya işglainden dolayı Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uyguladı. Google'da bu kervana katıldı ve ödemelerden daha birçok hizmetine kadar Rus kullanıcılarını kısıtladı.

ABD'li teknoloji devi Mart ayı başlarında; Rusya'daki kullanıcılar için Google Play faturlandırma sistemini askıya alacağını açıklamıştı. Bu hamlesiyle kullanıcılara darbe vuran Google, şimdi de ikinci adımını attı.

ÜCRETLİ UYGULAMA İNDİRME KISITLANDI

Geçtiğimiz haftanın sonundan itibaren Google, Rus kullanıcıların ve küresel geliştiricilerin uygulama indirmesini ayrı ayrı yasakladı. 

Ancak ücretsiz uygulamaların bu yaptırımdan muaf olduğunu belirtmekte fayda var. Peki geliştiriciler ve müşteriler nasıl bir yol izleyecek?

Google'dan Rus Kullanıcılara 'Uygulama' Yaptırımı: Play Store'da İndirmeler Kısıtlandı

Rusya'nın ücretli uygulamaları indirme ve güncellemelerini kısıtlamasıyla bazı kullanıcılar ağır darbe aldı. Bu duruma karşılık ise geliştirici ve kullanıcının önünde bir seçenek bulunuyor.

Eğer geliştirici uygulamayı ücretsiz olarak sunup, faturalandırmaya da ek süre tanımlarsa yaptırıma karşılık geçici bir çözüm alınmış olur. Ancak bu işlemler dışında ne yazık ki ücretli uygulamaları indirip güncellemek mümkün olmayacak.

Konuyla ilgili olarak Google henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bunun, önceki kısıtlamalara uyum sağlamak amacıyla uygulandığı söyleniyor. 

Kaynak: Neowin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...