Tgrt Haber
14 Ekim 2022 11:49 - Güncelleme : 14 Ekim 2022 11:50

Google'dan çığır açan sohbet kabini: Tıpkı yanınızdaymış gibi görüşebileceksiniz

Teknolojinin nimetlerini en iyi şekilde kullanan Google, görüntülü görüşmelerde çığır açacak projeyi hayata geçiriyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Ars Tech
Google'dan çığır açan sohbet kabini: Tıpkı yanınızdaymış gibi görüşebileceksiniz
,teknoloji

Google, yapay zeka alanında önemli işlere imza atıyor. Şirketin bu alandaki faaliyetleri devam ederken, köşede bekleyen çılgın bir proje daha var. 2021'deki bir etkinlikte ''Project Starline'' çalışmasından bahseden Google, fiziksel olarak testlere devam ediyor.

Günümüz görüntülü görüşmelerine çığır atlatacak Project Starline, geliştirilen kabin sayesinde karşıdaki kişi sanki yanınızdaymış gibi hissiyat verecek. Bu, özellikle uzaktaki kişileri de birbirine daha fazla yakınlaştıracak. Peki projenin temelinde ne var ve nasıl işleyecek?

GOOGLE, DEV PROJEYİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz yıl başlayan Project Starline, Pixar benzeri avatar kullanarak görüşme gerçekleştirilmesine imkan tanıyacak. Fiziksel ve sanal dünyayı bir araya getirecek proje, samimi görüntülü görüşmeler için de zemin hazırlıyor.

Google'ın görüşme kabini, camın karşı tarafındaki kişiyi tıpkı yanınzda gösterecekmiş gibi özel yazılım ve donanıma sahip olacak. 3D görüntüden yararlanacak stand, ışık alanı görüntüleme sistemi ve yüksek çözünürlüklü kamera ile uzamsal ses ile desteklenecek. 

Google'dan çığır açan sohbet kabini: Tıpkı yanınızdaymış gibi görüşebileceksiniz

Çığır açan teknoloji, öyle bir his verecek ki karşıdaki kişi bir an sanal olduğunu unutup temasa bile geçmeye çalışabilir. Şimdilik Google, görüntülü görüşmeler için geliştirdiği projeyi iş ortaklarıyla ileri seviyeye taşımak için çalışmalara devam ediyor.

Proje tamamlandığında kullanıcılar, artık fiziksel dünyadaki gibi uzaktaki kişiyle görüntülü görüşme gerçekleştirebilecek. Elbette bu teknolojinin tam olarak ne zaman hayata geçirileceği de merak konusu.

Kaynak: Ars Tech
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...