Tgrt Haber
16 Ekim 2022 14:22 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 14:23

Google'da bir garip hata: Apple sorusu sorulduğunda arama sayfası çöküyor

Apple ile ilgili sorulan bir soru Google arama sayfasında çökmelere neden oluyor. Sorunun neyden kaynaklandığıyla ilgili ilk açıklama geldi.

Google'da bir garip hata: Apple sorusu sorulduğunda arama sayfası çöküyor
,

Google Arama'da ilginç bir hata ortaya çıktı. Her ne kadar Türkiye'deki kullanıcılar bu hatayla karşılaşmasa da, dünyanın belirli ülkelerinde Apple ya da diğer markalarla ilgili sorulan bir soruda çökmeler meydana geliyor.

Rapora göre kullanıcılar, "iOS'takaç emoji", "Apple'da kaç emoji" ve "Windows'takaç emoji" tarzında sorular sorduğunda arama sayfası zaman aşımına uğruyor. Bu durum son birkaç saattir pek çok haber sayfasında gündeme geldi.

GOOGLE SUNUCULARINDAN KAYNAKLANIYOR

Konuyla ilgili araştırma yapan bir internet sitesi, hem arama sitelerinde hem de mobil uygulamada aynı soruları yazdı ve iddia edildiği gibi çökmeler meydana geldi. Tırnak işareti kullanılmadan sorulan;  "iOS'ta kaç emoji", "Apple'da kaç emoji" ve "Windows'ta kaç emoji'' soruları aratıldığında bir sunucu hatasıyla karşı karşıya kalınıyor. Kullanıcılar aşağıdaki uyarıyla karşılaştıklarını bildirdiler:

Google'da bir garip hata: Apple sorusu sorulduğunda arama sayfası çöküyor

Sunucu Hatası

''Maalesef, isteğiniz işlenirken dahili bir sunucu hatası olduğu anlaşılıyor. Mühendislerimiz bilgilendirildi ve sorunu çözmek için çalışıyorlar.
Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.''

Sorunun sunucu kaynaklı olduğu, ancak tüm ülkelerde yaşanmadığı görülüyor. Şimdilik sorun yaşanan sunucunun Google.co.nz'yi etkilediği, bu nedenle sayfanın çöktüğü söyleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...