Tgrt Haber
10 Eylül 2023 12:09 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 12:21

Google Play Store'daki sahte 'Telegram' uygulaması tehlike saçıyor... Yüklediyseniz hemen kaldırın!

Google Play Store'da yer alan ve binlerce kez yüklenen sahte Telegram uygulaması tehlike saçıyor. Uzmanlar tarafından tespit edilen uygulama kullanıcı bilgilerini çalma potansiyeline sahip.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: thehackernews
Google Play Store'daki sahte 'Telegram' uygulaması tehlike saçıyor... Yüklediyseniz hemen kaldırın!
telegram,siber güvenlik

Telegram, WhatsApp'ın ardından aktif olarak kullanılan en popüler mesajlajma uygulaması olarak raflarda yerini alıyor. Rus merkezli uygulama dünyanın dört bir yanında kullanılırken, sahte uygulamaları da Play Store'da kullanıcıları tuzağa düşürüyor.

Telegram adıyla mağazalara giriş yapan ve iyi niyetli gibi görünen casus yazılımlar, güvenliği ihlal edilmiş Android cihazlarda hassas bilgileri çalmayı amaçlıyor. Öyle ki sahte Telegram uygulaması da bunun son örneği.

TELEGRAM'IN SAHTE UYGULAMASI BİNLERCE KEZ İNDİRİLDİ

thehackernews tarafından aktarılan habere göre, Kaspersky güvenlik araştırmacısı Igor Golovin sahte Telegram uygulamasının hassa bilgileri çalarak kendi sunucularına sızdırmayı amaçladığını bildirdi.

Söz konusu uygulamalar, Google tarafından kaldırılmadan önce toplu olarak milyonlarca kez indirildi. Bunların detayları ise şöyle:

-電報,紙飛機-TG繁體中文版 veya 電報,小飛機-TG繁體中文版 (org.telegram.messenger.wab) - 10 milyondan fazla indirme
-TG繁體中文版-電報,紙飛機 (org.telegram.messenger.wab) - 50.000'den fazla indirme
-电报,纸飞机-TG简体中文版 (org.telegram.messenger.wob) - 50.000'den fazla indirme
-电报,纸飞机-TG简体中文版 (org.tgcn.messenger.wob) - 10.000'den fazla indirme
-ئۇيغۇر تىلى TG - تېلېگرامما (org.telegram.messenger.wcb) - 100'den fazla indirme

Listedeki son uygulama "Telegram - TG Uyghur" anlamına geliyor ve Uygur topluluğunu hedef almaya yönelik açık bir girişime işaret ediyor.

Google Play Store'daki sahte 'Telegram' uygulaması tehlike saçıyor... Yüklediyseniz hemen kaldırın!

Uzmanlara göre sahte Telegram uygulamasının Play Store'da paket adı "org.telegram.messenger'' şeklinde yer alıyor. Web sitesinden indirilen APK dosyasında ise uygulamanın isminin " org.telegram.messenger.web" olduğu belirtildi. 

Kötü amaçlı paket adları için "wab", "wcb" ve "wob"un kullanılması, tehdit aktörünün meşru Telegram uygulaması gibi görünüp gözden kaybolmak için yazım hatası tekniklerine güvendiğini ortaya koyuyor.

Her haliyle Telegram'a benzeyen bu uygulamalar, kullanıcı bilgilerini çalarak veri hırsızlığı yapıyor. Eğer sizler de yukarıdaki listede yer alan paket adlarına sahip uygulamaları indirdiyseniz, telefonlarınızdan bir an önce kaldırmanızda fayda var.

Kaynak: thehackernews
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...