Tgrt Haber

Görüntülü Görüşme Platformu Google Meet ve Duo Birleşiyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
02 Haziran 2022 10:00 - Güncelleme : 02 Haziran 2022 10:01
Görüntülü Görüşme Platformu Google Meet ve Duo Birleşiyor
google,teknoloji

Google, görüntülü arama uygulamaları Google Meet ve Duo'nun birleşeceğini duyurdu. Değişiklik yakında gerçekleşecek.

Teknoloji devi Google, mevcut uygulamaları için entegrasyon işlemlerini artırmaya başladı.ABD'li üretici, bu kapsamda iki uygulamayı daha birbirine entegre edeceğini duyurdu.

Özellikle pandemi döneminde yükseliş gösteren Google Meet ve Google Duo, önümüzdeki günlerde önemli bir entegrasyon gerçekleştirecek.

GOOGLE METT ÖZELLİKLERİ DUO'YA AKTARILACAK

Popüler uygulamaları için harekete geçen Google, görüntülü görüşme uygulamalarını tek bir çatı altında birleştirecek. Söz konusu değişiklik hem sıradan hem de iş kullanıcılarını kapsayacak. İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Açıklamaya göre Google, Meet uygulamasının tüm özelliklerini alacak ve bir diğer popüler uygulaması GoogleDuo'ya aktaracak. Peki teknoloji devi neden böyle bir şey yapmak istiyor?

The Verge'in haberine göre Duo uygulaması, Meet'e nispeten daha gelişmiş özelliklere sahip. Bu bağlamda Google, entegrasyon gerçekleştirecek ve Meet'in özelliklerini bu uygulamaya aktararak görüntülü görüşme uygulamalarını tek bir platforma inşa edecek.

Görüntülü Görüşme Platformu Google Meet ve Duo Birleşiyor

Ayrıca Google Meet'in marka adının korunmaya devam edeceğini de belirtmekte fayda var. Google, her ne kadar Meet'in özelliklerini Duo'ya aktarsa da, markanın adını korumak için  Duo'yu Google Meet ismiyle yeniden adlandıracak. 

Söz konusu entegreye ilişkin Google'ın blog göndersisinde şu açıklamalar yer alıyor:

''Bu entegre deneyim, kullanıcıya yaşamları boyunca hem görüntülü arama, hem de insanlarla toplantılar için tek bir çözüm hizmeti sağlayacaktır.'' 

 

 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...