Tgrt Haber
08 Mart 2022 10:35 - Güncelleme : 08 Mart 2022 11:06

Google geniş ekranlı cihazlar için Android 12L güncellemesinin resmi sürümünü yayınladı

Geçtiğimiz Ekim ayında geniş ekranlı cihazlar için duyurusu yapılan Android 12L işletim sistemi, kısa süre önce Google tarafından resmi sürümüyle piyasaya sunuldu.

Google geniş ekranlı cihazlar için Android 12L güncellemesinin resmi sürümünü yayınladı

Google, 2021'in Ekim ayında Android 12L geliştirici sürümünü sessiz sedasız duyurmuştu. Tabletler, katlanabilir cihazlar için tasarlanan işletim sistemi, birkaç ay aranın ardından şimdi resmi olarak cihazlara sunulmaya başladı.

Özellikle büyük ekranlı cihazlar için geliştirilen Android12L sürümü, Google'ın vaatlerine göre bu yıl içerisinde; Lenovo, Samsung, Microsoft ve dğer markaların büyük ekranlı cihazları için gelecek. 

ANDROİD 12L RESMİ SÜRÜM ÇIKTI

Google geniş ekranlı cihazlar için Android 12L güncellemesinin resmi sürümünü yayınladı

Google'ın yeni işletim sistemi Android 12L, Android 12'ye nispeten 600 dp'den büyük tabletler ve katlanabilir cihazlar için özelleştirme, kullanıcı arayüzlerini güncelleme, çoklu işlevi geliştirme ve uyumluluğu sağlama amacıyla geliştirildi. 

YENİ GÖRSEL SUNUM MODU

Google geniş ekranlı cihazlar için Android 12L güncellemesinin resmi sürümünü yayınladı

Daha büyük ekranlar, bilgileri görüntülemek için daha fazla ekran alanına sahiptir. Dolayısıyla Google, tabletlerde görüntülenebilmesi için Android 12L'nin ana ekranı, ekran kilidi, sistem bildirimleri, cihaz ayaları ve diğer özelliklerin görüntüsünü optimize ediyor.

Kısaca Google, kullanıcıların da raporlarını ele alarak Android 12L'de deneyimi daha ileri bir seviyeye çıkardı. Bu bağlamda sistem bildirimleri ve hızlı işlev ayarlarının, sistem bildirimlerini görüntüleme ve temizlemek için daha fazla alanlara sahip.

TAM EKRAN AÇILIR PENCERE ÖGE SAYFASI

Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. Ayrıca Google, Android 12L ile tam ekran açılır pencere öge sayfasını da sunuyor. Bu, bir uygulama simgesine uzun süre bastıktan sonra widget seçerken, widget seçim sayfasının artık küçük bir bölüm yerine tam ekranda gösterilemesine olanak tanıyor.

SES VE TİTREŞİM SAYFASI

Diğer işlevlerde olduğu gibi ses ve titreşim ayarında da bazı değişiklikler yapıldı. Yeni güncellemeyle bu bölüm, her ses kontrolü kaydırma çubuğu arasında artık daha fazla boşluk bırakılması nedeniyle daha büyük hale geldi.

Google'ın yeni işletim sisteminin önemli değişiklikleri yukarıdaki gibi. Temel olarak geniş ekranlı cihazların kullanım deneyimini iyileştirmeyi hedefleyen Google, Android 12L ile bunu gerçekleştirdi. Yeni sürümün tüm detaylarına Google'ın internet  sitesinden detaylı olarak göz atabilirsiniz. 

ANDROİD 12L ALACAK CİHAZLAR

Google'ın yeni işletim sistemi Android 12L, tahmin edileceği üzere ilk olarak şirketin kendi akıllı telefonu Pixel serisine gelecek.

Kademeler halinde sunulmaya başlayan güncelleme bu ayın sonunda Pixel 6 ve 6 Pro'ya sunulacak. Ardından;  Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5 ve Pixel 5a'da yeni sürümü OTA ile alacak. Ancak diğer markaların yeni güncellemeyi hangi tarihte sunacağı bilinmiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...