Tgrt Haber
27 Şubat 2023 17:00 - Güncelleme : 27 Şubat 2023 17:09

Google, Android ve Wear OS için yeni özellikleri duyurdu

Google, CES 2023 etkinliğinde Android cihazlar ve Wear OS işletim sistemi için birtakım yeni özellikler duyurdu. İşte kullanıcı deneyimini iyileştiren özellikler...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google Blog
Google, Android ve Wear OS için yeni özellikleri duyurdu
google,android,mwc 2023,

Las Vegas'ta başlayan CES 2023 etkinliğinde teknolojiyle ilgili önemli gelişme ve yenilikler duyuruldu. Şimdi ise gözler MWC Barselona etkinliğine çevirildi ve Google yine beklendiği gibi birçok duyuru gerçekleştirdi.

Android için yeni özellikleri duyuran ABD'li teknoloji devi, diğer yandan Wear OS için de gelen yeniliklerden bahsetti.

GOOGLE'DAN MWC 2023'TE ÖNEMLİ YENİLİKLER

Google, yakında Google Keep widget'ı ile doğrudan ana ekranda notlarınızı yönetmenize olanak tanıyacak. Söz konusu widget akıllı saatle senkronize olurken, diğer yandan Keep uygulamasından notlara eklenen hatırlatıcıları, arka plan renklerini ve resimleri her zaman görebilirsiniz.

Google, Android ve Wear OS için yeni özellikleri duyurdu

SES GELİŞTİRMLERİ

Google'ın duyurduğu bir başka yenilikse Google Meet için ses geliştirmeleri. Artık Gogle Meet Android mobil cihaz aramaları sıraszında gürültü engelleme özelliğini sunuyor ve etraftaki seslerin filtrelenmesini sağlıyor.

GBOARD GÜNCELLEMESİ

Popüler klavye uygulaması Gboard için de yeni özellikler duyuruldu. Google, Gboard'da  yeniden karıştırmanız ve çıkartma olarak paylaşmanız için Emoji Kitchen'da pek çok kombinasyon sunuyor. 

Google, Android ve Wear OS için yeni özellikleri duyurdu

CHROME ÖZELLEŞTİRMELERİ

Google Chrome için de yeni özellikler geldi. Kullanıcılar artık sayfa düzeni boyutunu %300'e kadar kullanabilecek. Ayarlar > Erişilebilirlik aracılığıyla bu özellikten faydalanılabiliyor.

Google, Android ve Wear OS için yeni özellikleri duyurdu

Son olarak Wear OS 3+, saat erişilebilirliğini iyileştirmek için iki yeni ses ve görüntü modu sunacak. Mono ses, bölünmüş sesin neden olduğu yönelim bozukluğunu sınırlandırmaya yardımcı olurken, renk düzeltme ve gri tonlama modları, saatinizin ekranı için size daha fazla seçenek  gösterecek.

Kaynak: Google Blog
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...