Tgrt Haber
01 Mart 2024 09:49 - Güncelleme : 01 Mart 2024 09:49

Facebook, haber sekmesini iki ülkede daha kaldırıyor

Meta, 2019'da başlattığı Facebook News özelliğini iki ülkede kapatma kararı alarak, gelecekte haber yayıncılarına özel yeni ürünler sunmayacağını ve ticari anlaşmalar yapmayacağını duyurdu.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
Facebook, haber sekmesini iki ülkede daha kaldırıyor
facebook haber,meta,sosyal medya

Meta, 2019 yılında içerik yayıncılarıyla birlikte yaptığı milyonlarca dolarlık anlaşmayla (Wall Street Journal için 10 milyon dolar, New York Times için 20 milyon dolar ve CNN için 3 milyon dolar olduğu bildiriliyor) başlattığı Facebook News özelliğini kapatıyor.

Artık sosyal medya platformunda paylaşılan haberler için yeni ticari anlaşmalar yapmayacağını ve gelecekte haber yayıncılarına özel olarak yeni Facebook ürünleri sunmayacağını belirten şirket, Facebook News'i Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'da kaldıracağını açıkladı.

Konuyla alakalı Facebook'un destek sayfasında şöyle denildi:

"Haberler sekmesinde bulunan Facebook News artık Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya'da kullanılamıyor. Nisan ayı başından itibaren artık Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya'da da kullanılamayacak."

Sosyal medya devi, 2019 yılında Facebook News özelliğinin tanıtımı için yaptığı duyuruda, "Bu çalışmanın, mükemmel gazeteciliği sürdürme ve demokrasiyi güçlendirme çabalarımıza yardımcı olacağını umuyoruz." demişti.

Facebook, haber sekmesini iki ülkede daha kaldırıyor - 1. Resim

Şirket bugünkü açıklamasında haberlerin, dünyanın dört bir yanındaki insanların Facebook'taki akışlarında gördüğü paylaşımların yüzde 3'ünden daha azını oluşturduğunu ve insanların Facebook deneyiminin küçük bir bölümünü oluşturduğu bilgisini paylaştı.

Meta artık yayıncılara ödeme yapmak yerine tüm zamanını ve kaynaklarını kısa biçimli video da dahil olmak üzere insanların platformda daha fazlasını görmek istediklerini söyledikleri şeylere odaklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Facebook News'in kapatılma kararı, Avustralya ve Kanada'da çıkan yasal düzenlemelerle ilişkilendiriliyor. Bu ülkelerde çıkarılan yasalar, platformlardan çevrim içi yayıncılara içerikleri için ödeme yapmalarını talep etmişti. Meta bu nedenle geçen yıl Kanada'daki kullanıcılara haber bağlantılarını engellemişti.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...