Tgrt Haber
25 Kasım 2022 21:07 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 21:09

Elon Musk'tan Twitter için yeni karar: Onaylanmış hesaplarda 'altın', 'mavi', 'gri' renk ayrımı yapılacak

Twitter'ın yeni patronu Elon Musk, yılan hikayesine dönen onaylı hesaplar için yeni bir karar aldı. Musk, onaylı hesaplar için renk ayrımına gidileceğini duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Elon Musk'tan Twitter için yeni karar: Onaylanmış hesaplarda 'altın', 'mavi', 'gri' renk ayrımı yapılacak
,teknoloji

Twitter'ın çiçeği burnunda patronu Elon Musk, sosyal medya platformu için kuralları baştan yazmaya devam ediyor. Geride bıraktığımız haftada Kanye West ve Donald Trump'ın engelini kaldıran ünlü milyarder, şimdi ise çok tartışılan onaylı hesaplar için kafalardaki soru işaretini giderecek açıklamada bulundu.

Kullanıcıların para karşılığında satın alabildiği mavi rozet satışı geçtiğimiz haftalarda askıya alınmıştı. Musk, satışların önümüzdeki cuma yeniden başlayacağını duyururken, onaylı hesaplar için yeni renk ayrımlarının olacağını da açıkladı. Peki 'gri', 'mavi' ve 'altın' renge ayrılacak rozet kimlere verilecek ve neyi temsil edecek?

ONAYLI HESAPLARA RENK AYRIMI GELİYOR

 Musk, bir tweet iletisinde "Şirketler için altın onay, hükümetler için gri onay, bireyler için de (ünlü olsun veya olmasın) mavi onay. Üzücü ama gerekli." ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca Twitter'ın yeni sahibi, onaylanan tüm hesapların, etkinleştirilmeden önce manuel olarak doğrulanacağını ifade etti.

Elon Musk'tan Twitter için yeni karar: Onaylanmış hesaplarda 'altın', 'mavi', 'gri' renk ayrımı yapılacak

Bir başka tweet'inde ise Musk, "Bireyler, bir kuruluşa mensup olduklarını göstermek için, o kuruluş tarafından teyit edildikleri takdirde ikincil bir küçük logoya sahip olabilirler." sözleriyle şirketin yeni onay politikasına da açıklık getirdi.

Merak edenler için Twitter Blue, cuma günü yeniden satışa açılacak ve yeni politika kapsamında kullanıcılar tarafından alınabilecek. Ayrıca Musk, 8 dolarlık hizmetin gecikmesinden ötürü de özür diledi.

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...