Tgrt Haber
08 May 2022 11:02 - Güncelleme : 08 May 2022 11:08

Elon Musk’ın Twitter'ına Yapılan İş Başvuruları Patladı: Yüzde 200’ü Geçti

44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alan Musk’a ilgi büyük. Son verilere göre sosyal medya şirketlerinde çalışan kullanıcıların çoğu, Twitter’a iş başvurusunda bulundular…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Fortune
Elon Musk’ın Twitter'ına Yapılan İş Başvuruları Patladı: Yüzde 200’ü Geçti

Ünlü miyarder Elon Musk, bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Twitter’ı satın aldı. Sosyal medya platformuna 44 milyar dolar harcayan Musk, odak noktasını Twitter’a çevirdi ve şimdiden kar etme planlarını düşünüyor.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın, geçici olarak Twitter CEO’su olacağı yönünde haberler çıktı. Bu iddia üzerine tartışmalar hâlâ devam ederken, şirkete yapılan yoğun iş başvuru ilanları ise dikkat çeken bir diğer konu oldu.

İŞ BAŞVURULARI YÜZDE 263 ARTTI

Sosyal medya şirketlerinde çalışanlar, Elon Musk’ın gelmesiyle beraber Twitter’a yöneldi. Dünyanın en zengin insanı Musk’ın milyonlarca hayranı bulunurken, Twitter’da çalışmak isteyenlerin sayısı da bu nedenden dolayı artmış oldu.

Elon Musk’ın Twitter'ına Yapılan İş Başvuruları Patladı: Yüzde 200’ü Geçti

Glassdoor isimli iş başvuru ilanında, 24-30 Nisan arasında Twitter işlerine olan ilginin Mart 2022 temel çizgisine kıyasla yüzde 263 arttığı kaydedildi. Bu, iş arayanların Musk’ın şirketine girmek için yoğun bir emek harcadığını gösteriyor.

İş başvuru platformunun yöneticilerinden ZHO,  Fortune'a verdiği bir röportajda Twitter’a duyulan ilginin çok fazla olduğunu belirtti. İlişkili olmamakla birlikte, potansiyel iş arayanların bile şirketle daha fazla ilgilendiği belirtildi. Bunun en önemli sebeplerinden biri tabii ki Elon Musk. Dünyanın en zengin ve en popüler insanı Musk’ın şirketinde çalışmak herkesin hayali. Dolayısıyla sosyal medya platformuna duyulan ilginin ana sebeplerinden biri bu.

Kaynak: Fortune
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...