Tgrt Haber
06 Haziran 2022 17:20 - Güncelleme : 06 Haziran 2022 17:32

Twitter anlaşması bozuluyor mu? Elon Musk'ın avukatları devreye girdi!

Twitter'ın satın alım sürecini beklemeye alan Elon Musk'ın, istenilen raporları almaması durumunda anlaşmayı ihlal edebileceği ortaya çıktı. Bu kez de avukatlar devreye girdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
Twitter anlaşması bozuluyor mu? Elon Musk'ın avukatları devreye girdi!
Elon musk,Twitter,teknoloji

Birkaç haftadır gündemden düşmeyen Twitter konusu, her geçen gün yeni bir başlıkla karşımıza çıkıyor.

Elon Musk'ın 44 milyar dolar teklifte bulunduğu sosyal medya uygulamasının, henüz resmi satışı tam olarak gerçekleşmedi. Öyle ki Musk, sahte hesapların bildirilen sayıdan çok olduğunu öne sürerek resmi bir rapor bekliyor.

MUSK'IN İNADI SÜRÜYOR

Elon Musk, Twitter'daki sahte hesaplar konusunda oldukça iddialı.

Geçtiğimiz haftalarda SEC'ten araştırma talep eden ünlü milyarder, doğru rakamlar bildirine kadar satın alma sürecini askıya aldığını açıklamıştı. Şimdi ise konuyla ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı.

Kısa süre önce Elon Musk'ın hukuki süreçleri takip eden avukatları, Musk'ın anlaşmayı bozabilme hakkına dair önemli bir bilgiyi aktardı.

Twitter anlaşması bozuluyor mu? Elon Musk'ın avukatları devreye girdi!

Paylaşılan yazıda Twitter'ın, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını "açık bir şekilde ihlal ettiğini" ve buna karşılık olarak anlaşmanın "feshedebileceğini" ifadelerine yer verildi.

Eğer Twitter yönetimi, Elon Musk'ın istediği spam hesaplarla ilgili bilgiyi tam olarak vermez ise, Musk'un hukiki anlamda anlaşmayı geri alabileceği belirtildi. 

Avukatlar tarafından paylaşılan yazıda Musk'ın; şirketin birleşme anlaşması kapsamında bilgi haklarına, aktif olarak direndiği ve engellendiği ibaresi bulunuyor. Dolayısıyla tüm bunlar, Musk'ın anlaşmayı bozabilme hakkına sahip olduğunu ortaya koyuyor.

ELON MUSK GERİ ADIM MI ATIYOR?

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, basit bir konudan dolayı 44 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı. Geçtiğimiz ay sosyal medya platformunu almak için imza atan milyarder, Twitter'da sahte hesapların belirtilenden fazla olduğunu belirterek süreci askıya aldı.

Elon Musk'ın neden basit bir konuyu gözünde büyüttüğü ise kafalarda soru işareti bırakıyor. Öyle ki bazı kaynaklar bunun, fiyatın düşürülmesi için atılan bir adım olduğunu da öne sürüyor. 

 

 

 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...