Tgrt Haber
16 Ekim 2022 11:21 - Güncelleme : 16 Ekim 2022 11:24

Elon Musk, Ukrayna için geri adım attı: Uzay interneti Starlink için ücret istemeyecek

Ukrayna'daki vatandaşlar için Starlink hizmetini devreye alan, daha sonra da ücret ile gündeme gelen Musk geri adım attı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
Elon Musk, Ukrayna için geri adım attı: Uzay interneti Starlink için ücret istemeyecek
elon musk,

Elon Musk, sahip olduğu SpaceX şirketi ile dünyanın pek çok yerinde uzay interneti sunuyor. Pahalı fiyata sahip Starlink, son olarak savaşla birlikte Ukrayna'ya da sunuldu. Ancak Musk'ın bu konuda para talep etmesi haberleri gündem oldu. Neyse ki ünlü milyarder, maddi olarak şirketi zarar görse de geri adım attı.

Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’ya verilen Starlink hizmetinin ücretsiz olarak süreceğini ifade ederek, “Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar alıyor olsa da biz Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA'YA ÜCRETSİZ STARLINK

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Musk, Ukrayna ordusu ve ülke genelinde iletişim kaynağının kesintiye uğramaması için Starlink hizmetinin ücretsiz olarak Ukrayna’ya sundu. Geçtiğimiz günlerde söz konusu hizmetin maliyetleri olduğunu ve ‘belirsiz bir süre’ için bu hizmeti sunamayacaklarını hatırlatan Musk, bu maliyetlerin Pentagon tarafından karşılanmasını istedi. ABD, söz konusu hizmeti finanse etmek için Musk ile görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

Starlink, SpaceX tarafından geliştirilen ve giderek büyüyen bir proje. Uzaydan internet sunan hizmet, özellikle zor şartlar altında yaşayan kişiler için de büyük kolaylık sağlıyor. İran, Ukrayna ise bunun en büyük örneklerinden.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...