Tgrt Haber
24 Nisan 2024 17:39 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 17:42

Elon Musk, insansı robot Tesla Optimus'un satışa çıkacağı tarihi açıkladı

Elon Musk, Tesla'nın Optimus insansı robotunun geliştirme aşamasında olduğunu ve gelecek yılın sonunda satışa hazır olabileceğini belirtti.

Tesla CEO'su Elon Musk salı günü yaptığı açıklamada, Tesla'nın Optimus isimli insansı robotunun hala laboratuvar ortamında geliştirilme aşamasında olduğunu ancak gelecek yılın sonunda satışa hazır olabileceğini söyledi.

Birçok şirket, potansiyel iş gücü eksikliklerini karşılamak ve lojistik, depolama, perakende ve imalat gibi sektörlerde tehlikeli veya sıkıcı olabilecek tekrarlanan görevleri gerçekleştirmek için insansı robotlara güveniyor.

ELON MUSK, TESLA OPTIMUS iÇİN İDDİALI KONUŞTU

Musk, yatırımcılara bir konferans görüşmesinde, Optimus robotunun bu yılın sonuna kadar fabrikadaki görevleri yerine getirebilir hale geleceğini tahmin ettiğini söyledi.

İnsansı robotlar, Honda ve Hyundai tarafından uzun süredir geliştiriliyor. Bununla birlikte Microsoft ve Nvidia destekli girişim Figure, Alman otomobil üreticisi BMW ile firmanın ABD'deki tesisinde insansı robotların konuşlandırılması için bir ortaklık imzaladı.

Elon Musk daha önce robot satışlarının Tesla'nın otomobil üretimi de dahil olmak üzere diğer segmentlerden daha büyük bir parçası olabileceğini söylemişti. Musk, son açıklamasında, "Bence Tesla, robotun kendisinden verimli bir çıkarım yaparak hacimli üretime ulaşabilmek için herhangi bir insansı robot üreticisi arasında en iyi konumda." diye konuştu.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...