Tgrt Haber
29 Aralık 2021 10:48

Dünyalı 'uçan daire': Bilim insanları Ay keşiflerinde kullanacak

Uçan daireleri genellikle bilim kurgu filmlerinde uzaylılar tarafından kullanılan bir araç olarak düşünsek de MIT bilim insanları benzer bir çalışmanın üzerinde duruyor. Uçan bir daire belki de bir gün Ay’ı, asteroitleri ve diğer havasız gök cisimlerinin yüzeylerini keşfetmemize yardımcı olabilir.

Dünyalı 'uçan daire': Bilim insanları Ay keşiflerinde kullanacak
bilim,,uçan daire,,ufo,,uzay çalışmaları,,ay keşfi,,ay araştırmaları,,ay araçları,

Araştırmacılar, bu uçan dairenin Güneş'e ve çevresindeki plazmaya doğrudan maruz kalmasıyla oluşan elektrik alanından güç alabileceğini söylüyor. Araç, elektrostatik itme kuvvetiyle Ay yüzeyinin üzerinde yüzecek.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) havacılık mühendisi Paulo Lozano ve ekibinin çalışması bilim dünyasında büyük ses getirdi. Bilim ekibi, hem aracı şarj etmek hem de doğal yüzey yükünü artırmak için küçük iyon ışınları kullanan ve yerçekimine karşı koyacak bir araç geliştirmeyi düşünüyor.

ASTEROİTLERİ DE KEŞFEDECEK 

Paulo Lozano, "Yükselen bir gezici ile tekerlekler veya hareketli parçalar hakkında endişelenmenize gerek yok. Bir asteroitin arazisi tamamen engebeli olabilir ve gezicinizi havada tutmak için kontrollü bir mekanizmanız olduğu sürece, asteroidi fiziksel olarak atlatmak zorunda kalmadan çok zorlu, keşfedilmemiş arazilerin üzerinden geçebilirsiniz." şeklinde konuştu. 

Dünyalı 'uçan daire': Bilim insanları Ay keşiflerinde kullanacak

MIT'den NASA Uzay Teknolojisi Araştırma Görevlisi Oliver Jia-Richards ise, "Bunu, Japon uzay ajansı tarafından başlatılan Hayabusa programları gibi kullanmayı düşünüyoruz. Bu uzay aracı, küçük bir asteroidin etrafında hareket etti ve yüzeyine küçük geziciler yerleştirdi. Benzer şekilde, gelecekteki bir görevin Ay'ın ve diğer asteroitlerin yüzeyini keşfetmek için küçük gezici araçlar gönderebileceğini düşünüyoruz." dedi. 

Bilim insanlarının çalışması, Journal of Spacecraft and Rockets dergisinde yayımlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...