Tgrt Haber
25 Nisan 2024 10:56 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 11:06

Dünya tarihinde eşi benzeri yok! 150 dakikada paha biçilmez elmas üretildi

Bilim insanları laboratuvar ortamında yeni bir elmas formu üretti. Tam 150 dakikada paha biçilmez elmas üreten bilim insanları araştırmayı kamuoyuna sundu.

Editör: Safter Obuz / Kaynak: tgrthaber.com
Dünya tarihinde eşi benzeri yok! 150 dakikada paha biçilmez elmas üretildi

Sıvı metallerin karışımına dayanan yeni bir yöntemle, devasa bir sıkıştırmaya gerek kalmadan birkaç dakika içinde yapay bir elmas çıkarabiliyor.
1.025°C veya 1.877°F civarında yüksek sıcaklıklar hala gerekliyken,1 atm'de (veya standart atmosfer biriminde) 150 dakikada sürekli bir elmas film oluşturuldu. Bu, deniz seviyesinde hissettiğimiz basınca eşdeğer ve normalde gereken basınçtan on binlerce kat daha az.

150 DAKİKADA PAHA BİÇİLMEZ ELMAS ÜRETİLDİ

Güney Kore Temel Bilim Enstitüsü'nden araştırmacıların liderliğindeki yenilikçi yaklaşımın arkasındaki ekip, sürecin sentetik elmas üretiminde önemli şekilde ölçeklendirilebileceğinden oldukça emin. Her ne kadar kristalleri oluşturan karbon konsantrasyonu yalnızca birkaç yüz nanometre derinlikte azalsa da bu süreç birkaç ayarlamayla iyileştirilebilecek gibi görünüyor.

Dünya tarihinde eşi benzeri yok! 150 dakikada paha biçilmez elmas üretildi - 1. Resim

Ayrıca yapılan araştırmalar şunu da gösteriyor ki; ilerleyen zamanlarda, üretilen bu elmaslar lazer, radar, optik ve keskinlik gerektiren çeşitli birçok alanda ekipmanların üretimi yanında ve mücevher üretimi için de kullanılabilecek.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...