Tgrt Haber
28 Nisan 2022 22:23 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 22:47

Baykar’ın başarısı gururlandırdı: Dört ayda 61 Bayraktar TB2 daha üretildi

Milli savunma sanayi hamlesinin kalelerinden Baykar Teknoloji şirketinden başarı haberleri gelmeye devam ediyor. Bayraktar TB2 SİHA (silahlı insansız hava aracı) geliştirip üreten şirketin sadece dört aylık süreçte 61 yeni İHA ürettiği ortaya çıktı.

Dünyanın farklı noktalarından talep gören Bayraktar TB2'nin son müşterisi Tacikistan oldu
Dünyanın farklı noktalarından talep gören Bayraktar TB2'nin son müşterisi Tacikistan oldu

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın liderliğinde üretilen TB2 Bayraktar Taktik İHA sistemi üst üste gerçekleşen başarıları ile gündemden bir an olsun düşmüyor. Son olarak 300’üncü TB2 sistemi test uçuşlarının başlayarak yeni bir döneminden kapısını araladı. 300’üncü Bayraktar TB2 ile Ocak-Nisan arası dönemde Baykar Teknoloji’nin 61 İHA’nın daha üretimini tamamladığı anlaşılıyor.

Yerli savunma sanayi şirketinin dört ayda 61 yeni TB2 üretmesi birçok kuruluşun da dikkatinden kaçmadı. Askeri hava araçlarının rotasını çizen ABD merkezli IntelAssess’in analistleri, bir 

TB2’nin sayısını verdi: “Aşağıdaki uçuş bize şunu söylüyor: Keşan’dan testte gördüğümüz en son tespit edilebilir TB2, 8 Nisan’da TB2T280 idi; Şimdi TB2T300’ü görüyoruz. 3 Ocak’ta T239’u gördük şimdi Nisan’da T300’deyiz! Bu 4 ayda 61 yeni TB2 İHA demek!”

BAYRAKTAR TB2'YE TALEP ARTIYOR

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte daha çok ön plana çıkmaya başlayan Bayraktar TB2'ye onlarca ülkeden talep var. Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamlesi çığ gibi büyüyerek devam ederken, Bayraktar TB2’nin yanı sıra projede TB3, AKINCI TİHA ve Bayraktar KIZILELMA gibi sistemler de geliştiriliyor.

Bayraktar TB2'ye Slovakya ve Kırgızistan’ın ardından Tacikistan’da ilgi göstererek satın aldığını doğruladı. Şu ana kadar TB2 satın alan ülkeler arasında Azerbaycan, Libya, Katar, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas, Cezayir, Polonya, Etiyopya, Ukrayna, Letonya, Somali, Tacikistan ve Irak yer alıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...