Tgrt Haber
10 Aralık 2023 12:44 - Güncelleme : 10 Aralık 2023 12:45

Astronotları birbirine düşüren domates, aylar sonra Uzay İstasyonunda bulundu

NASA astronotlarının uzayda yetiştirdiği domateslerden birinin kaybolması, büyük tartışmalara yol açmıştı. Domatesi kaybettiği için suçlanan Frank Rubio aylar sonra haklı çıktı.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Space.com
Astronotları birbirine düşüren domates, aylar sonra Uzay İstasyonunda bulundu
nasa,uzay,bilim,domates

NASA, ISS, yani Uzay İstasyonu'na yolladığı astronotları ile pek çok deney gerçekleştiriyor. Bunlardan en önemlilerinden biri de dünya dışında sebze veya meyve yetiştirebilmek. 

İşte hem Rus hem ABD astronotları uzay üssünde domates yetiştirme deneylerine aylar önce başlamıştı. Her astronotun yetiştirdiği domatesten örnekler alınırken, Frank Rubio'nun cüce domatesi ise ne yazık ki ortada yoktu. Neyse ki gerçek tam 8 ay sonra ortaya çıktı.

NASA ASTRONOTU 8 AY SONRA HAKLI ÇIKTI

Space.com'un aktardığına göre NASA astronotu Frank Rubio'nun Mart ayında Dünya dışında yaptığı hasadın ardından kaybettiği küçük domatesin kalıntıları, tam  8 ay sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bulundu.

 6 Aralık Çarşamba günü ISS'nin 25. yıldönümününde açıklamalarda bulunan NASA astronotu Jasmin Moghbeli, canlı yayında Rubio'nun suçlandığı domatesin bulunduğunu açıkladı.

2,5 sanitimetrelik boyutta olan domates, Veg-5 deneyiminin bir parçasıydı. 29 Mart 2023'te kaybolan cüce domates, bir ısırık bile alınamadan ortadan kaybolmuştu. 

Kayıp domatesle ilgili çok zaman harcadığını söyleyen Rubio, ''Eminim kurumuş domates bir noktada ortaya çıkacak ve yıllar sonra beni haklı çıkaracak'' demişti; ve öyle de oldu. Tam 8 ay sonra domatesin kalıntıları bulundu ve Rubio iddia ettiği gibi haklı çıktı. 

Kaynak: Space.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...