Tgrt Haber

Apple'ın Yeni Güncellemesi iOS 15.5 İle Gelecek Özellikler

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
16 May 2022 17:20 - Güncelleme : 16 May 2022 17:22
Apple'ın Yeni Güncellemesi iOS 15.5 İle Gelecek Özellikler
ios15.5,iOS15,Apple,iphone,iphone gelecek özellikler

Apple'ın yeni özellikler sunması beklenen iOS 15.5 güncellemesi için geri sayım başladı. Yeni güncelleme ile sunulacak bazı özelliklerde ortaya çıktı.

Apple, neredeyse her yeni güncellemesi ile epey ses getiriyor. Gerek kullanıcılara sunduğu özellikler gerekse mevcut sistemde yapılan değişiklikler kullanıcıları heyecanlandırıyor. Firma bir süredir İOS 15.5 güncellemesini test ederken, resmi sürümün önümüzdeki aylarda yayınlanması bekleniyor.

Merakla beklenen iOS 15.5 için geri sayım başlarken, yeni güncelleme ile gelecek bazı özellikler ortaya çıktı. Apple, iOS 16 öncesinde kullanıcılara bazı yeni özelliker sunacak. Ancak bu, beklentinin biraz altında olabilir. İşte iOS 15.5 ile gelmesi beklenen yenilikler...

IOS 15.5 YOLDA: GELMESİ BEKLENEN YENİLİKLER

California merkezli üretici, şu anda iOS 15.5'i betaya kayıtlı kullanıcıları için test ediyor. Şirket halihazırda iOS 15.5, iPadOS 15.5 ve macOS 12.4 güncellemelerini beta olarak piyasaya sürdü. Yayınlanan bu güncellemeler sayesinde gelecek bazı özelliklerde ortaya çıktı.

Buna göre iOS 15.5 güncellemesi ile büyük değişiklikler olmayacak. Zira Apple'ın yazılım olarak asıl sürprizlerini iOS 16 ile yapması bekleniyor. Yine de iOS 15.5 ile cihazlara yeni özelliklerin gelecek olması kullanıcılar açısından güzel. Yeni güncelleme ile sunulacak ilk özellik Cüzdan tarafında olacak. Kullanıcılar, Apple Pay Cash aracılığıyla birbirilerine kolaylıkla para gönderebilecek. Bu özellik uygulamada; 'İstek' ve 'Gönder' seçenekleriyle yer alacak.Apple'ın Yeni Güncellemesi iOS 15.5 İle Gelecek Özellikler

Cüzdan uygulamasındaki yeniliğe ek olarak bir başka özellik de Podcast uygulaması için gelecek. Beta sürümünde ortaya çıkan bilgilere göre Podcast uygulamasında; eski ve yer kaplayan seslerin otomatik olarak silinmesine olanak tanıyan bir seçenek eklenecek. Bu, 24 saatten7 güne kadar sınırlı olacak.

Apple'ın Yeni Güncellemesi iOS 15.5 İle Gelecek Özellikler

Öte yandan Hava Durumu programında, tahminleri iyileştirmek için artık konumunuzla ilgili yanlış bilgileri bildirebileceksiniz. Yine Evrensel Kontrol özelliğinin de daha stabil şekilde kullanılacağının altını çizelim. Artık tek bir klavye ya da fare setiyle birden fazla Mac ile iPad'i kontrol edip, sorunsuz olarak paylaşmanız mümkün olacak.

İNDİRME HIZI İZLENEBİLECEK

Son beta sürümüyle yeni bir özellik daha iPhone'lara eklendi. Kullanıcılar, iOS 15.5 güncellemesiyle indirme hızlarını izleyebilecek. Buna ek olarak mobil oyunlarda Dual Sense'nin uyarlanması da önemli ölçüde iyileştirilecek. Sadece bu kadarıyla da bitmiyor.

Apple'ın Yeni Güncellemesi iOS 15.5 İle Gelecek Özellikler

Ayrıca uygulamaların optimizeleri gerçekleştirilecek ve sistem performansı da önemli ölçüde iyileştirilecek. Tabii pil tüketimine neden olan hatalarında giderilmesi bekleniyor.

 

Kaynak: macrumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...