Tgrt Haber
12 May 2015 04:41

Apple Watch'ı hack'lediler

Apple'ın Apple Watch için dayattığı kısıtlamaları devre dışı bırakan hacker'lar sistemde buldukları bir açığın sayesinde Apple Watch'u kırmayı başardı.

Apple Watch'ı hack'lediler
apple watch, hack

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü ilk akıllı saat modeli Apple Watch'ta App Store’da yer alan uygulamaların dışında dışardan uygulama yüklenmesine izin vermeyen Apple, hacker'ların hedefi oldu.
Sistemde buldukları bir açık sayesinde Apple'ın bu cihazlara dışarıdan uygulama yüklenmesinin önüne geçen kısıtlamalarını devre dışı bırakan hacker'lar Apple Watch ile web tarayıcısı çalıştırmayı başardı.
Daha önce de benzer işlemlerle adını duyuran Comex takma adlı hacker, bu başarısına rağmen Apple Watch'un ekran boyutunun azizliğine uğradı. 1.5 inç ekrana sahip olan cihazda ekran boyutunun küçüklüğü nedeniyle web tarayıcısının istendiği gibi etkin çalışmadığı gözlendi.
Geçtiğimiz haftalarda ABD, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerde satışa sunulan ürün, kısa sürede 1 milyondan fazla satmıştı.
Apple'ın tüm ürünlerinde olduğu gibi bu ürününde de uyguladığı kısıtlama yüzünden kullanıcılar akıllı saatlerine App Store'da bulunmayan uygulamaları indiremiyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...