Tgrt Haber
21 Mart 2022 13:18 - Güncelleme : 21 Mart 2022 13:22

Apple, kutudan çıkardığı aksesuarlar sayesinde 6.5 milyar dolar kâr elde etti

Çevrecilik kapsamında aksesuarları kutudan çıkaran Apple, elde ettiği kâr ile dudak uçuklattı. ABD'li şirket, kasasına toplam 6.5 milyar dolar kattı.

Apple, kutudan çıkardığı aksesuarlar sayesinde 6.5 milyar dolar kâr elde etti

Cupertino merkezli Apple, ürün satışlarıyla şu anda dünyanın en zengin şirketlerinden biri. Android cephesine kıyasla biraz daha pahalı iPhone'ları ile ön plana çıkacan üretici, MacBook, iPad ve giyilebilir teknoloji gibi ürünleriyle de gelirlerini arttırıyor.

Bilindiği üzere Apple, geçtiğimiz dönemlerde iPhone cihazlarından şarj adaptörünü çıkarma kararı aldı. Hatta birkaç şirket daha Apple'ın yolundan gitmişti. ABD'li şirketin uyguladığı bu strateji, sözde çevrecilik için atılan önemli adım olarak açıklandı. Ancak Apple çevreciliği düşünürken kasasını da boş bırakmadı.

6.5 MİLYAR DOLAR KÂR ELDE ETTİ

2020 yılında Apple, iPhone'lardan hem kulaklık hem de şarj adaptörünü çıkardı. Söz konusu aksesuarların çıkarmasıyla telefonların ambalaj kutusu inceltildi ve doğaya verilen zararın da önüne geçildi.

Apple, kutudan çıkardığı aksesuarlar sayesinde 6.5 milyar dolar kâr elde etti

Ürünlerin müşterilere verilmemesi de Apple'a kâr olarak döndü. ABD'li üretici kutudan çıkarılan aksesuar sayesinde kasasına 6.5 milyar dolar kattı. Ayrıca şirket bu kararı verirken, her kullanıcı da geçmişten kalan şarj aleti ve kulaklık olabileceğini de belirtmişti. Ancak bunlara sahip olmayan kişilerin ek ücret dahilinde şarj adaptörü ve kulaklık alması gerekecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...