Tgrt Haber
28 Nisan 2022 10:34 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 10:37

Apple, ‘kendi telefonunu tamir et’ hizmetini başlattı

Son zamanlarda pek çok projeleriyle gündeme gelen Apple, kullanıcıların kendi cihazlarını onarabileceği ‘kendin tamir et’ hizmetini başlattı. Son olarak bu hizmetin duyurusu 2021'de yapılmıştı.

Apple, ‘kendi telefonunu tamir et’ hizmetini başlattı

ABD merkezli Apple, kullanıcıların kendi iPhone veya Mac’leri onarmak için, parça satın almalarını sağlayacak yeni onarım hizmetini başlattı. Kullanıcıların kendi cihazlarını onarabileceği hizmet, self servis kapsamında olacak.

BELİRLİ PARÇALAR DEĞİŞEBİLECEK

ABD’de başlayan yeni program ile iPhone sahipleri, ekran, pil ya da kamera gibi önemli bileşenleri verilen kılavuz yardımıyla değişebilecek. Teknoloji devi Apple, 2021’nin sonlarına doğru kendin tamir et programını duyurmuştu.

Geçtiğimiz yıl duyurusu yapılan program, 2022 ile hayata geçirildi ve şu an için yurt dışında başlatıldı. Apple’ın söz konusu hizmeti, iPhone 12, iPhone 13 ve SE modeli için geçerli olacak. Ancak firma ilerleyen dönemde; M1 çipli Mac bilgisayarların da parçalarını satacak.

Yeni program kapsamında müşteriler, çevrimiçi self servis onarım mağazasıyla parça satın alımı yapabilecek. Ayrıca her siparişin yanında bir de kullanım kılavuzu olacak. Buna ek olarak kullanıcıların eski parçaları iade edebilmesi de mümkün. Tabii bu parçaların geri dönüşüm için geri alınacağı ve karşılığında bir ücret ödenmeyeceğinin de altını çizmekte fayda var.

Apple, parçaların ne kadarlık bir ücret ile satılacağını açıklamazken, konuyla ilgili olarak ise şu açıklamalarda bulundu; “Self Servis Onarım, elektronik cihazları onarmak için bilgi ve deneyime sahip bireysel teknisyenlere yöneliktir. Müşterilerin büyük çoğunluğu için, orijinal Apple parçaları kullanan sertifikalı teknisyenlere sahip profesyonel bir onarım sağlayıcısını ziyaret etmek, onarım almanın en güvenilir yoludur.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...