Tgrt Haber
28 Ocak 2022 09:16

Maskeler, iPhone kilidini açmaya engel olamayacak

Apple, iPhone telefonları için iOS 15.4 güncellemesinin ilk aşamasını başlattı. iOS 15.3'ün piyasaya sürülmesinden sadece bir gün sonra en son iOS geliştirici beta sürümünü dağıttı.

Maskeler, iPhone kilidini açmaya engel olamayacak
teknoloji,ios güncelleme,ios 15,iphone,apple

iPhone sahiplerini sevindirecek yeni bir gelişme var. iOS 15.4 güncellemesi artık test ediliyor ve kısa süre sonra tüm kullanıcılar için yayınlanacak. Şu anda beta test kullanıcılarına açık olan güncellemeyi geliştiriciler test ediyor.

iOS 15.4 güncellemesi ile gelecek özellikler arasında, dışarıdayken iPhone'unuzun kilidini açmanızı kolaylaştıracak bir işlev var. Apple Watch'a ihtiyaç duymadan insanların maske takarken Face ID kullanması test ediliyor. 

KULLANICILAR MASKE İŞLEVİNİ BEKLİYORDU

Apple, yüz tanıma özelliği hakkında, "Maske takarken Face ID'yi kullanmak için iPhone, kimlik doğrulamak için göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanıyabilir." şeklinde açıklama yaptı.

Güncelleme, Apple'ın kullanıcıların maskeliyken Face ID aracılığıyla iPhone'larının kilidini açmasına izin vermeye başlamasından neredeyse bir yıl sonra geldi. Şimdiye kadar kullanıcılar, kilitsiz bir Apple Watch'u anahtar olarak kullanıyordu. 

Bununla birlikte, seçeneği manuel olarak açmanız gerekecek. Ayarlar’da yer alan Face ID ve Parola bölümünün altında, "Face ID'yi maskeyle kullan" seçeneğine tıklamanız lazım. Ayrıca bu özellik, gözlük takanlar için de geçerli ancak güneş gözlüklerinizi çıkarmanız gerekecek.

IOS 15.4 İLE ICLOUD İÇİN YENİ İŞLEV

Beta sürümündeki diğer özellikler arasında, iCloud Anahtar Zinciri parolalarına not ekleme seçeneği ve Notes and Reminders uygulamalarında kamerayı kullanarak nesnelerden metin kopyalama işlevi yer alıyor.

Maskeler, iPhone kilidini açmaya engel olamayacak

Ayrıca PS5 DualSense denetleyicisindeki uyarlanabilir tetikleyiciler için destek, Wallet’teki (Cüzdan) AB Dijital COVID Sertifikası uyumlu aşı kayıtları, bir Apple Card widget'ı ve birçok emoji bulunuyor. 

Bu arada, Apple iPadOS 15.4 güncellemesini de yayınladı. iPadOS 15.4 ile klavye için parlaklık kontrolü geldi. Ayrıca macOS Monterey 12.3 beta'nın bir parçası olarak, birçok Mac ve iPad kullanıcısının beklediği bir özellikle de var; Evrensel Kontrol. Bu özellik, insanların tek bir fare ve klavye ile birden fazla Mac ve iPad'i kontrol etmesine olanak tanıyor. 

Apple'ın bu güncellemeyi genel kullanıcılar için ne zaman yayınlayacağı henüz bilinmiyor. İlerleyen günlerde iOS sürümü hakkında yeni bir duyuru geldiğinde sizinle paylaşacağız... 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...