Tgrt Haber
10 May 2022 14:46 - Güncelleme : 10 May 2022 15:07

Android 13 İle Duvar Kağıdı'nda Önemli Yenilik: Uyku Vaktinde Kararacak

Google'ın önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği Android 13, duvar kağıtlarında önemli bir değişiklik ile gelecek. Yeni güncelleme, Dijital Denge'nin bir parçası olacak.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: 9to5Google
Android 13 İle Duvar Kağıdı'nda Önemli Yenilik: Uyku Vaktinde Kararacak

Google, geçtiğimiz günlerde test ettiği Android 13 güncellemesini ilk beta sürümüyle piyasaya sürdü. Henüz resmi sürüm için hazırlıklar devam ederken, Android 13'ün getireceği diğer yeniliklerde ortaya çıkmaya başladı.

Daha kullanıcı dostu bir işletim sistemi olması beklenen Android 13, sistem tarafında önemli iyileştirmeler ile gelecek. Google, performansı ve pil ömrünü dengede tutacak bazı ayarları kullanıcılara sunacak. Öte yandan görsel tarafta da birkaç değişiklik bekleniyor. Bunlardan biri de duvar kağıtlarında olacak.

ANDROİD 13 İLE DUVAR KAĞIDI KARARACAK

Google, yeni işletim sistemi için pek çok değişikliğe hazırlanıyor. Android 13 ile daha kullanışlı bir işletim sistemini piyasaya sürecek üretici, duvar kağıdı uygulamasında da bazı değişiklikler yapacak.

Android 13 İle Duvar Kağıdı'nda Önemli Yenilik: Uyku Vaktinde Kararacak

Yabancı kaynaklar tarafından paylaşılan yeni görüntüler, duvar kağıdını karatabilmenin mümkün olacağını gösteriyor. Şu anda mevcut Android sisteminde bu özellik bulunmaz iken, Android 13 ile kullanıcılar duvar kağıdını tamamen  karartabilecek.

Digital Denge uygulamasının bir parçası olması beklenen yenilik; yüzde 25, yüzde 50 ve yüzde 100 olacak şekilde duvar kağıdının karartılmasını sağlayacak. Kullanıcı, bu ayarlardan birini seçtiğinde, duvar kağıdı belirlenen oranda kararacak. Bu özelliğin, uyku vakti için geliştirildiğini ve tamamen kullanıcının kendi isteğine bağlı olacak şekilde ayarlanacağını belirtmekte fayda var.

Yukarıdaki ekran görüntüsünden yeni özellik hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Kullanıcı yüzde 100'ü seçtiğinde duvar kağıdı loş siyah bir şekilde ekrana adapte olacak. Diğer modlarda ise bu, daha soluk bir duvar kağıdının uygulanacağını gösteriyor. Söz konusu yenilik sayesinde uyumadan önce telefonun, gözlerinizi daha az yormasını sağlayabilirsiniz.

 

 

 

 

Kaynak: 9to5Google
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...