Tgrt Haber
25 Nisan 2024 17:34 - Güncelleme : 25 Nisan 2024 17:34

Adobe, 'çamur gibi' videoları HD kaliteye getiren yapay zeka aracını tanıttı

Adobe, VideoGigaGAN adlı yeni yapay zeka modeliyle düşük kaliteli videoların çözünürlüğünü sekiz katına kadar artırarak diğer yöntemlerden üstün olduğunu iddia ediyor. Ancak aracın piyasaya sürülmesi kesin değil.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge

Yapay zeka dendiğinde akla ilk gelen firmalardan Adobe, "VideoGigaGAN" adında, çok düşük kalitedeki videoları orijinal çözünürlüklerinin sekiz katına kadar yükseltebilen yeni bir üretken yapay zeka modelini duyurdu.

18 Nisan'da yayınlanan bir makalede Adobe, VideoGigaGAN'ın, görüntülere herhangi bir "yapay zeka tuhaflığı" katmadan ayrıntı ekleyebildiği için diğer Video Super Resolution (VSR) yöntemlerinden üstün olduğunu iddia ediyor.

Adobe, 'çamur gibi' videoları HD kaliteye getiren yapay zeka aracını tanıttı - 1. Resim

Çekişmeli Rekabetçi Ağlar (GAN'lar), hareketsiz görüntülerin çözünürlüğünü yükseltme konusunda etkili. Ancak videolara uygulandığında titreme gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Bunu önleyebilen çeşitli yöntemler olsa da sonuçlar pek de keskin ve ayrıntılı değildi.

Adobe, 'çamur gibi' videoları HD kaliteye getiren yapay zeka aracını tanıttı - 2. Resim

Adobe'nin iddiasına VideoGigaGAN, titreme veya bozulma sorununu minimize ederek piyasadaki bütün GAN modelleri arasında en iyi "çözünürlük yükseltme çözümü" olarak ön plana çıkıyor.

ARACIN YAYINLANACAĞI KESİN DEĞİL

VideoGigaGAN şu an için sadece bir araştırma ürünü ve Adobe, Premiere Pro gibi yazılımları aracılığıyla tüketicilere sunacağına dair bir garanti vermiyor.

Öte yandan şirket Ekim 2023'teki MAX etkinliğinde düşük çözünürlüklü GIF'lerin ve video çekimlerinin kalitesini benzer şekilde artıran ayrı bir difüzyon tabanlı aracını tanıtmıştı: Project Res-Up. Microsoft ve NVIDIA da kendi VSR yükseltme teknolojilerini geliştiriyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...