Tgrt Haber
07 Şubat 2022 12:41

60 bin yıllık kalıntılar keşfedildi

İngiltere’de Devon mağarasında, 60.000 yıl öncesine yani Buz Devri’ne ait mamut, gergedan, sırtlan ve kurt da dahil olmak üzere pek çok hayvan kalıntısı keşfedildi.

60 bin yıllık kalıntılar keşfedildi

Dünya bu keşfi konuşuyor. İngiltere’de, Sherford New şehrinde Buz devrine ait mamut, gergedan sırtlan, kurt, at, tavşan, kızıl tilki, ren geyiği de dahil olmak üzere pek çok hayvan kalıntılarına rastlandı. Seçkin bir keşif olarak nitelendirilen kalıntılar, Sherford New Town'daki inşaat öncesi araştırmalar sırasında yeraltında bulundu. Araştırmacılara göre olağanüstü keşifler, Britanya'nın Buz Devri ekosistemleri ve destekledikleri besin zincirleri hakkında yeni bilgiler sağlayacak. Kalıntıların otçul türlerin analizi, günümüzde çok az doğrudan kanıt bulunan, zamanın yerel bitki türleri hakkında fikir vermesi öngörülüyor. 

OLAĞANÜSTÜ BİR KEŞİF 

New Town sahasının analizi, ilk olarak Ağustos 2015'te başlayan geliştirme öncesinde Sherford Konsorsiyumu tarafından başlatıldı. Araştırma tamamlandığında, tüm bulguların Sherford'da gün yüzüne çıkarıldığı Plymouth'taki bir müze olan The Box'a emanet edilmesi bekleniyor. The Box CEO'su Victoria Pomery, "Bu ne harika ne olağanüstü bir keşif. The Box'ta bu döneme ait koleksiyonlarda zaten bazı büyüleyici öğelere sahibiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...