Tgrt Haber

Sergio Agüero kimdir, kaç yaşında? Arjantinli futbolcu Kun Agüero futbolu neden bıraktı?

15 Aralık 2021 16:36
Sergio Agüero kimdir, kaç yaşında? Arjantinli futbolcu Kun Agüero futbolu neden bıraktı?
futbol,arjantin,sergio agüero

Arjantin’in yıldızı Sergio Agüero futbolu bıraktığını açıkladı. Sezon başında Barcelona'ya Manchester City'den transfer olan tecrübeli futbolcu, bugün düzenlediği basın toplantısında gözyaşlarına hakim olamadı. Peki Sergio Agüero kimdir, kaç yaşında, hangi takımda oynuyordu? Sergio Agüero futbolu neden bıraktı, sağlık durumu nasıl?

İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen ve geçen ekim ayında kalp rahatsızlığı geçiren Arjantinli forvet oyuncusu "Kun" lakaplı Sergio Agüero, profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandırdı. Barcelona formasıyla sahaya çıkan efsane futbolcu kariyerini sonladırırken gözyaşlarını tutamadı. İşte Sergio Agüero hakkında bilmeniz gerekenler. 

SERGİO AGÜERO FUTBOLU NEDEN BIRAKTI? 

Sergio Agüero profesyonel futbolcu kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Barcelona’da forma giyen ve geçtiğimiz ekim ayında kalp rahatsızlığı geçiren ''Kun'' lakaplı futbolcu gözyaşları eşliğinde futbol kariyerine veda etti. Futbolseverler ''Sergio Agüero hastalık durumu nasıl, ne futbolu neden bıraktı?'' sorusuna odaklandı. 

Arjantinli forvet oyuncusu Sergio Agüero profesyonel futbolcu kariyerini ekim ayında geçirdiği kalp rahatsızlığı ardından bırakmaya karar verdi. La Liga'da 30 Ekim'de oynanan Alaves maçında göğsünde ağrı ve baş dönmesi şikayetiyle oyundan alınarak hastaneye kaldırılan Agüero'da yapılan testlerin ardından kalbinde ritim bozukluğu tespit edilmişti. Barcelona Kulübü, Agüero'nun başkan Joan Laporta'nın da katılımıyla Nou Camp Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında oldukça duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Agüero, "Profesyonel futbol yaşantımı bırakma kararı aldım. Çok zor bir dönem ama gerekliydi. Önemli olan sağlık" dedi.

Arjantinli futbolcu, "Futbola döneceğime dair çok az da olsa bir umut vardı ama olmadı. Yaklaşık 10 gün önce bu kararı aldım. Şu anda iyi doktorlara emanetim. En azından bunun önceden değil şimdi olduğuna şükrediyorum." dedi. Agüero, ilk topa dokunduğu 5 yaşından beri futbol oynamak istediğini ancak Avrupa'ya kadar ulaşacağını hiç hayal etmediğini ifade etti. 

Sergio Agüero kimdir, kaç yaşında? Arjantinli futbolcu Kun Agüero futbolu neden bıraktı?

SERGİO AGÜERO KİMDİR? 

Sergio Argüero 2 Haziran 1988 tarihinde Arjantin’de dünyaya geldi. Futbola 5 yaşında başlayan Agüero 9 yaşındayken Independiente altyapısına katıldı. 2005 yılında FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası için Arjantin U-20 takımı'na seçildi. Başarılı futbolcu 2006 2011 yılları arasından Atletico Madrid takımında forma giyerken 2011 2021 yıllarında Manchester City’de oynadı. Arjantinli efsane Sergüo Agüero futbolu bırakmadan önce Barcelona forması ile sahaya çıkıyordu. Agüero Dünya futbolunun efsane ismi Diego Maradona'nın da damadıdır. 

33 yaşındaki Kun Agüero kalp rahatsızlığı nedeniyle futbolu bıraktı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...