Tgrt Haber
27 Eylül 2014 10:23

Orman, 'Vodafone Arena'nın tapusunu istiyoruz'

Stadın tapusunu istediklerini söyleyen Orman, 'Stadı biz yapıyoruz. Futbolcular bizim seyirciler bizim. Neden sponsor gelirden devlete pay veriyorum?' dedi.

Orman, 'Vodafone Arena'nın tapusunu istiyoruz'
Beşiktaş Kulübü Başkanı, Fikret Orman, stadın tapusu, vodafone arena,

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı süren Vodafone Arena Stadı'nın tapusunu almak için Ankara'ya gideceğini kaydetti. İnşaatın tamamlanmasını beklediklerini belirten Orman, “Statları biz yapıyoruz kulübün kaynakları ile yapılıyor. Stada gelen millet, parayı harcayan millet ama biz devlete pay ödüyoruz. Ben ve Aziz Yıldırım birlikte Başbakan'a gidip bu statların tapularını isteyeceğiz. Stadın sponsor gelirinden yüzde 25'ini Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'ne veriyoruz. Tapuyu alıp bu parayı ödemekten kurtulmak istiyoruz” diye konuştu.  Gazetelerin ekonomi servisi yöneticileri ile önceki gün yemekte bir araya gelen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stadın yapım aşaması ve kulübün ekonomik durumu ile ilgili bilgiler verdi. Kulübün borcunun 327 milyon dolar olduğunu belirten Orman, “Yıllık gelirimiz 80 milyon lira. Bu gelirle borcumuzu kapatmak neredeyse imkânsız. O halde gelir artırıcı tedbirler geliştirmeliyiz. Yeni stat bunun en önemli parçası” diye konuştu.
Başkan orman şu ana kadar stat için 50 milyon dolara yakın harcama yaptıklarını belirterek, “Statta en önemli olan izin konusuydu. Onu hallettikten sonra çalışmalar hızlandı. 25 Aralık 2013'de ilk temeli attık. 1 milyon metreküp hafriyatı 44 kilometre öteye taşıdık. Bunu da trafik gereği gece yaptık. Yani stat çok yüksek maliyetlerle yapılıyor. Konum olarak diğer statlara göre dezavantajlı zorlanıyoruz. Bu da maliyetleri artırıyor. Devletten bu konuda kaynak almayan tek kulüp biziz” diye konuştu.
147 LOCANIN 111'İ SATILDI
Hedef 400 milyon dolar gelir
Vodafone Arena Stadı ile birlikte sponsorluk gelirlerinin 217.5 milyon $ ulaştığını kaydeden Orman, sözlerine şöyle devam etti, “2018'e kadar stadın isim hakkı Vodafone'a verildi. 111 milyon $'lık sponsorluk anlaşmasına ilave olarak Vodafone ile göğüs sponsorluğu konusunda da 2019'a kadar 29 milyon $'lık anlaşma sağladık. Bunun yanında loca ve VIP koltuktan da 35,5 milyon $ gelir sağlandı. 147 locadan 111 adetini sattık. 22'si ise rezerve edilmiş durumda. 2 bin VİP koltuktan ise yine 445'i satıldı. Yeni statla ciromuz 220 milyon $ olacak. Mağazalar ve sponsorluklarla ciromuzun 330 milyon $'a gelmesini bekliyoruz. Şampiyonlar ligine katılma durumu olursa 400 milyon $'ı bulacağını tahmin ediyoruz.”
Forma geliri 4'e katlandı
Forma satış gelirleri hakkında da bilgi veren Başkan Orman, 2011-12 sezonunda 66 bin olan satış adetini sadece bu yılın ilk 3 ayında iki katına çıkardıklarını belirtti. Geçtiğimiz sezonu 213 bin adet ile kapatan kulübün yılsonu hedefi ise 300 bin seviyesinde. Mağaza sayısını da 28'den 53 çıktığını hatırlatan Orman, 2014'ün ilk çeyreğinde ulaşılan 12,8 milyon doların 2011-12 sezonunun tamamına karşılık geldiğini kaydetti. Başkan Orman, yatırımların sadece futbola değil diğer amatör branşlara da yapıldığını belirterek,  “Çok yakında büyük bir spor salonu da yapmayı planlıyoruz. Şehrin merkezinde hatta Beşiktaş'ta olacağını söyleyebilirim. Daha fazla bilgi veremem. Çünkü bir şeyin olmasını istemiyorsanız onu anlatırsınız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...