Tgrt Haber
08 Haziran 2015 18:20

Maradona, FIFA'dan görev bekliyor

Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in göreve gelmesi halinde FIFA'da başkan yardımcılığı yapabileceğini söyledi.

Maradona, FIFA'dan görev bekliyor
maradona,

Arjantin basınına açıklamada bulunan Maradona, Sepp Blatter'in  başkanlığı bırakmasının ardından FIFA'nın yeniden yapılandırılmasında rol almak  istediğini belirterek, "Ali bin el-Hüseyin göreve gelirse FIFA'da başkan  yardımcılığı yapabilirim" ifadesini kullandı. Maradona, Blatter'in ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İsviçre  polisinden korktuğunu savunarak, "Blatter, FIFA'dan kelepçelerle ayrılmaktan  korktuğu için görevi bırakıyor. FIFA'da görevlendirilirsem oluşan olumsuz imajı  temizleyeceğim" değerlendirmesinde bulundu.
 
Zürih'te düzenlenen operasyonla, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27  Mayıs'ta gözaltına alınmış, 2018 ve 2022 Dünya Kupası ev sahipliği oylamasıyla  bağlantılı olarak FIFA'ya "kara para aklandığı" gerekçesiyle soruşturma  açılmıştı. Blatter ise bu gelişmelerin ardından FIFA Kongresi'nde yeniden göreve  seçilmesine rağmen başkanlıktan istifa edeceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...