Tgrt Haber
05 May 2016 03:01

'Kupada finale kalmak sorumluluk açısından çok önemliydi'

Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etme yolunda önemli bir yol aldıklarını söyledi.

'Kupada finale kalmak sorumluluk açısından çok önemliydi'
rikerink,

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Çaykur Rizespor'la 0-0 berabere kalarak finale yükselen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etme yolunda önemli bir yol aldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Riekerink, maça başlarken hedeflerinin, rakibin ümitlenmesinin önüne geçmek ve finale kalmayı başarmak olduğunu kaydederek, "Kupada finale kalmak, kulübümüze duyduğumuz sorumluluk açısından çok önemliydi." dedi.

Galatasaray Kulübü'ne karşı mevcut sorumluluklarının, Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek olduğunun altını çizen Hollandalı teknik adam, "Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak veya ligi 5. sırada tamamlayarak bu hedefe ulaşabiliriz. Dürüst olmak gerekirse, ligdeki durum sadece bize bağlı değil. Kendi elimizdeki fırsat ise kupada final oynayacak olmamız." diye konuştu.

"Her türlü kararlarına saygılıyım"

Beşiktaş maçıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, önlerinde hazırlanmak için 3 günleri bulunduğunu hatırlatan Riekerink, sakatlığı bulunan oyuncuların durumunun da bu süre içinde netleşeceğini anlattı.

Sezon sonunda alt yapıdaki görevine mi döneceği yoksa yönetimden farklı bir beklentisi mi olduğu şeklindeki soruya ise Hollandalı çalıştırıcı, "Şu anda burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Önemli ve zor bir sorumluluk. Ben sezon sonuna kadar bu görevi aldım. Sonrasında ise nasıl bir teknik adamla çalışılacağına yönetim karar verecektir. Ben her türlü kararlarına saygılıyım." diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...