Tgrt Haber
10 Aralık 2017 18:51

Kayserispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

Beşiktaş, Süper Lig'in 15. haftasında bugün deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Maç 1-1 berabere sona erdi.

Kayserispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı
beşiktaş,kaysrispor

Süper Lig'de haftanın önemli maçında Kayserispor ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı.  Kayseri̇spor'a konuk olan Beşiktaş, ligde bundan önce oynadığı Galatasaray maçının ilk 11'i ile sahada yer aldı. Kayserispor, geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'inden iki değişiklikle Beşiktaş karşısında sahada yer aldı. Ligde 14. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Şamil Çinaz ile bu maçta çıkan olaylar sonucu 1 maç men cezası alan Deniz Türüç, Beşiktaş maçında forma giyemedi. Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Deniz ve Şamil'in yerine Boldrin ile Kucher'i ilk 11'de görevlendirdi.

Maç orta saha mücadelesi şeklinde başladı. Ancak Beşiktaş, önde baskıya iki önemli fırsat buldu. İlkinde Cenk Lung'u geçemezken, Oğuzhan Quaresma'nın pasında bomboş durumda topu auta attı. Kayserispor ilk önemli pozisyonunda golü buldu. 31. dakikada Kucher'in soldan ortasında Tosic'in müdahale edemedği topu arka direkte bekleyen Umut Bulut ağlara gönderdi. Bu sezonki 7. golüne imza atan Umut, Fenerbahçe ve Başakşehir'in ardından Beşiktaş'a da golünü atmış oldu. 

İlk yarının uzatma anlarında konuk takım beraberliği buldu. 45+1. dakikada ceza alanı içinde Cenk Tosun, topu uzaklaştırmaya çalışan Umut Bulut'un müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu penaltı kararı verdi. 45+3. dakikada Cenk Tosun kullandığı penaltıyı gole çevirdi. Cenk böylece bu sezonki 7. golüne imza attı. 

İkinci yarının hemen başında Lopes, Babel'e yaptığı faul sonrasında 2. sarı kartını gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Kalan bölümde maç tamamen siyah beyazlıalrın kontrolünde geçti Ancak Kayserispor da iyi kapanarak rakibine önemli bir fırsat vermedi. 

Maç da bu skorla 1-1 sona erdi. Böylece Beşiktaş ve Kayserispor haftayı 27 puanla tamamladı. 

KAYSERİSPOR - BEŞİKTAŞ 1-1

90'Yaşar Kemal Uğurlu'nun son düdüğü ile karşılaşma 1-1 eşitlikle sona eriyor. Son 7 haftada 3 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Kayserispor puanını 27 yaparken, son 4 haftada 6 puan kaybeden Beşiktaş, 27 puanla haftayı 4. sırada tamamlıyor.
90'Talisca'nın pası ile sol kanatta buluşan Dusko Tosic'in ortasını Kayserispor savunması uzaklaştırıyor.
90'Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın ortası ile ön direkte buluşan Anderson Talisca'nın kafa vuruşu Kayserispor savunmasından dönüyor.
90'Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave ediliyor.

79'Beşiktaş takımı bu dakikada karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Gökhan Gönül'ün yerine Alvaro Negredo'yu oyuna alarak kullanıyor.
79'Ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Anderson Talisca geçiyor. Talisca'nın çektiği şut barajdan dönüyor.
78'Kayserispor, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Ryan Mendes'in yerine Levent Gülen'i oyuna alarak kullanıyor.
69'Hızlı gelişen Kayserispor atağında Ryan Mendes'in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Güray Vural'ın çektiği şut kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.
66'Ryan Babel'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
65'Ryan Babel'in ceza sahası yayının hemen dışından çektiği şut kaleci Silviu Lung'ta kalıyor.
64'Ricardo Quaresma'nın sağ kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Cenk Tosun'un çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
51'Kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Quaresma'nın çektiği şut kaleci Silviu Lung'ta kalıyor.
49'Kayserispor ceza sahasına yakın bir bölgede sol çaprazda Ryan Babel'i formasından çekip yere düşüren Tiago Lopes, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan ihraç oluyor.
47'Ryan Babel'in sol kanattan yerden pası ile ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Cenk Tosun için ofsayt bayrağı kalkıyor.
46'İkinci yarı Fernando Boldrin'in yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
45'Kayserispor ceza sahası içerisinde Umut Bulut, Cenk Tosun'a arkadan sert müdahalede bulunuyor. Bu pozisyonda hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Beşiktaş lehine penaltı kararı veriyor.
45'GOL Beşiktaş, Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle skoru 1-1 yapıyor.
45'İlk yarının sonuna en az 2 dakika ilava ediliyor.

36'Sol kanatta topla buluşan Güray Vural, son çizgiye indikten sonra ortasını yapıyor ancak bu orta herkesi aşıyor ve top ters kanada açılıyor.
31'Kayserispor'u 1-0 öne geçiren golde asisti yapan isim Oleksandr Kucher oluyor.
31'GOL Kayserispor, Umut Bulut'un attığı golle 1-0 öne geçiyor. Oleksandr Kucher'in sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Umut Bulut'un çektiği şut Beşiktaş ağları ile buluşuyor.
24'Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Ricardo Quaresma'nın ortası Gökhan Gönül'den sekiyor, pozisyonun devamında Stephane Badji tehlikeyi uzaklaştırıyor.
19'Ryan Mendes'in ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
16'Sağ çaprazdan topla birlilte ceza sahası içerisine giren Ricardo Quaresma, yerden pasını hemen solunda bulunan Oğuzhan Özyakup'a veriyor. Oğuzhan Özyakup'un gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.
3'Gökhan Gönül'ün kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa sol kanatta hareketlenen Ryan Babel için ofsayt bayrağı kalkıyor.
1'Karşılaşma Cenk Tosun'un yaptığı santra vuruş ile başlıyor.
 M.Ö.Kayserispor'da karşılaşma öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan tek isim Ryan Mendes.

STAT: Kadir Has
HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

SAAT: 19.30
YAYIN: beIN SPORTS 1

KAYSERİSPOR: Lung, Lopes, Kana Bıyık, Kucher, Atila Turan, Sapunaru, Badji, Ryan Mendes, Boldrin, Güray, Umut.
TEKNİK DİREKTÖR: Marius Sumudica

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Pepe, Tosic, Adriano, Tolgay, Atiba, Quaresma, Oğuzhan, Babel, Cenk.
TEKNİK DİREKTÖR: ŞEnol Güneş

Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak müsabakayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.
 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Leipzig'i dış sahada 2-1 mağlup ederek son 16 turuna namağlup lider çıkan siyah-beyazlı ekip, geçen hafta Galatasaray'a karşı aldığı derbi galibiyetinin ardından, ligin bu sezonki flaş ekiplerinden Kayserispor'u da yenmeyi hedefliyor.

Önemli oyuncuları dinlendi
Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden ve son olarak Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Leipzig ile oynanan karşılaşmaya önemli oyuncularından bazılarını götürmedi.

Siyah-beyazlı ekipte, bu sezonun vazgeçilmez oyuncularından Pepe, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Tolgay Arslan ve Fabricio Agosto Ramirez, Leipzig karşısında forma giymeyerek dinlenme fırsatı buldu.

Şenol Güneş'in bu akşamki maçta bu oyunculara görev vermesi bekleniyor.

Pepe ve Babel ceza sınırında
Beşiktaş'ta üçer sarı kartı olan Pepe ile Ryan Babel, ceza sınırında bulunuyor.

Her iki oyuncu, Kayserispor karşılaşmasında da kart görürse, 16. haftadaki Osmanlıspor maçında cezalı duruma düşecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...