Tgrt Haber
21 Nisan 2024 19:10 - Güncelleme : 21 Nisan 2024 19:12

İlk Türk atlet oldu! Dünya Paratriatlon Kupasına damga vurdu

Dünya Paratriatlon Kupası'nda milli paratriatlet Uğurcan Özer birinci oldu. Özer, bu başarısıyla paratriatlon dalında olimpiyatlara katılacak ilk Türk atlet unvanını kazandı.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İlk Türk atlet oldu! Dünya Paratriatlon Kupasına damga vurdu

Uğurcan Özer, Mersin’deki Dünya Paratriatlon Kupası’nda zirveye ulaştı. PTS5 kategorisindeki üstün performansıyla birinciliği elde eden Özer, 2024 Paris Paralimpik Oyunları için yerini sağlamlaştırdı. Bu başarısıyla, paratriatlon dalında olimpiyatlara katılacak ilk Türk atlet unvanını kazandı.

Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Türkiye Triatlon Federasyonu’nun desteğiyle düzenlenen etkinlikte, atletler Fenerbahçe Meydanı’ndan başlayarak denizde 750 metre yüzdüler. Ardından, bisikletlerine atlayıp Mersin Marina ve Arkeoloji Müzesi arasındaki parkurda 20 kilometre pedal çevirdiler. Son olarak, 5 kilometrelik koşuyla yarışı tamamladılar.

İLK TÜRK OLDU

Özer’in bu zaferi, ona paratriatlon tarihinde yeni bir sayfa açtırdı ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na katılımını kesinleştirdi. Türkiye’nin gururu olan milli atlet, paratriatlon alanında olimpiyat yolunda ilerleyen ilk isim oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...