Tgrt Haber
20 Şubat 2023 23:07 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 23:47

Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un cansız bedenine ulaşıldı: Cenazeler karıştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından enkaz altında kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un cenazesi günler sonra bulundu. Savut'un cenazesinin başka bir cenaze ile karışarak Adana'ya gittiği ortaya çıktı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Ajansspor
Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un cansız bedenine ulaşıldı: Cenazeler karıştı
Taner Savut,deprem,Hatayspor,Hatay

Hatay'da enkaz altında kalan Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut'un cenazesine günler sonra ulaşıldı. Savut'un cenazesinin karıştığı ve başka bir aile tarafından Adana'ya götürüldüğü ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilde hissedilirken, en büyük yıkımı Hatay yaşamıştı. Hatayspor sportif direktörü Taner Savut, Christian Atsu ile beraber, yıkılan Rönesans Rezidans enkazının altında kalmış, yaşanan üzücü olayda ilk olarak Christian Atsu'nun cansız bedenine ulaşılmıştı.

CENAZE ADANA'YA GÖTÜRÜLDÜ

Rönesans Rezidans'taki arama çalışmaları sonucunda depremin 14. gününde Savut ile ilgili bir haber alınamazken, Hataysporlu diğer aranan isim Ganalı futbolcu Atsu'nun cansız bedeni bulunmuştu. Yakın çevresinden alınan son bilgiye göre ise Taner Savut'un cesedine ulaşıldığı öğrenildi. Savut'un cansız bedeninin rezidanstan çıkan başka bir ailenin ferdiyle karıştırıldığı iddia edilmişti.

Alanya Postası'nın haberine göre; Uzun zamandır ulaşılamayan Taner Savut'un hayatını kaybettiği belirtildi. Cesetlerin karıştığı ve Savut'un cenazesinin farklı aile tarafından Adana'ya götürüldüğü ortaya çıktı.

GERÇEK MÜGE ANLI'NIN PROGRAMINDA ORTAYA ÇIKTI

Savut'un cenazesine bir türlü ulaşılmaması sonrası bugün Taner Savut'un arkadaşı ve Fenerbahçe'nin eski kalecilerinden Feyzi Layiç ATV'de Müge Anlı'nın programına bağlandı. Layiç, Savut'un bulunması için yardım istedi. Ekrana da bu esnada Savut'un fotoğrafı getirildi. Programı izleyen Adanalı bir aile, Anlı'yı arayarak, Savut'u gördüklerini söyledi.

AİLESİ TEŞHİS ETTİ

Yaşanan gelişmeler sonrası Savut'un bir akrabasının cesedi teşhis ederken, Taner Savut'u elindeki yüzükten tanıdığı ve kesin sonuç için otopsi yapılacağı, böylece Savut'un cansız bedeninin netleşeceği öğrenildi. Gelen bilgilere göre ise ailesinin cesedi teşhis ettiği aktarıldı.

Yaşanan gelişmenin ardından Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut’un kardeşi Ali Savut, DNA testi vererek Adana’ya gönderdi. Yapılan incelemelerin ardından çıkan sonuca göre Savut’la kardeşi Ali Savut’un DNA’sı yüzde 90 eşleşti.

"YÜZDE 90 O KİŞİ TANER KARDEŞİMİZ"

Taner Savut'la Alanyaspor'da çalışan ve Fenerbahçe'den takım arkadaşı olan Fevzi Layiç açıklamalarda bulundu.

Fevzi Layiç, "Taner kardeşimle Alanyaspor'da birlikte çalıştık. Taner, Fenerbahçe'den de takım arkadaşımdı. Sağ olsun; Alanyaspor'a gitmemde de vesile olmuştu. Taner çok güzel bir insandı. Ne yazık ki gelişmeler doğru. Taner'in kardeşi bugün Adana'ya gitmiş, enkazdan çıkarılan kişiyi inceledikten sonra abisinin olduğunu söylemiş. Yüzde 90, o kişi Taner kardeşimiz. Bu süreçte Alanya'dan yönetici abimiz Dilaver Bey ve kardeşi Ali çok mücadele etti. Taner kardeşimizin mekânı cennet olsun" dedi. (Ajansspor)

TANER SAVUT KİMDİR?

Hatayspor'da Sportif Direktörlük görevinde yer alan Taner Savut, Fenerbahçe, Göztepe, Siirt JetpaSpor, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formaları giydi. Bu takımlarda 18 yıl profesyonel futbol oynayıp, yaklaşık 500 resmi maça çıkan Taner Savut aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra Sportif Direktörlük görevi yaptı.

Kariyerinde 7 sezon olmak üzere, 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü'nde Sportif Direktörlük görevi yürüttü. Taner Savut UEFA – B Antrenörlük Lisansı'na ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesine sahipti.

Kaynak: Ajansspor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...