Tgrt Haber
06 May 2021 16:49

Galatasaray'daki seçim iptaline başkan adaylarından tepki

Galatasaray Spor Kulübü'nün 29 Mayıs'ta yapılması planlanan başkanlık seçimi pandemi koşulları gerekçe gösterilerek ertelendi. Erteleme kararına yeni başkan adaylarından Burak Elmas ve Metin Öztürk'ten tepki geldi.

Galatasaray'daki seçim iptaline başkan adaylarından tepki
galatasaray,başkan,seçim,metin öztürk,burak elmas

Galatasaray'da gözler şampiyonluk yarışında, akıllar başkanlık seçiminde. Sarı kırmızılılar 29 Mayıs'ta yapılacak başkanlık seçimini tam kapanma ve pandemi şartları gerekçesiyle iptal etme kararı aldı. Yeni seçim tarihi ise tam kapanmanın bitimiyle birlikte açıklanacak tedbirlerin belirlenmesine bırakıldı. 

Burak Elmas: İptal kararı keyfi alınmıştır

Söz konusu karara başkan adaylarından peş peşe tepki geldi. Adaylığını açıklayan ilk isimlerden Burak Elmas, iptal kararının tüzüğe aykırı olduğunu savunup şöyle konuştu:

"Kararın, geçerli bir hukuki sebebe dayanmadığı ve tamamen keyfi değerlendirmeler neticesinde alındığı açıktır. Tüzüğümüzün Aday Olmak İçin Başvuru Usulü ve Adaylığın Duyurulması başlıklı 61. maddesi uyarınca, başkan adaylarının ibraz etmekle yükümlü oldukları belgeleri şahsen ve elden sunmaları yönünde bir yükümlülük yoktur. Söz konusu başvuruların, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan avukatlar vesilesiyle vekaleten veya posta yoluyla ibrazı mümkündür. Dolayısıyla karara dayanak gösterilen kapanmanın belge ibrazına engel olduğu yönündeki gerekçe kesinlikle kabul edilebilir değildir."

Metin Öztürk: İptal kararı yok hükmündedir

Bir diğer başkan adayı Metin Öztürk de alınan iptal kararının yok hükmünde olduğunu söyleyip şu açıklamayı yaptı:

"İptal kararı yok hükmündedir. İptali iptal edin, Galatasaray'ı kaosa sürüklemeyin. Tüzüğün 33. maddesi açık. Kamu bir nedenle seçimi ertelese dahi, ikinci bir duyuru ile ilk toplantı günü olan 22 Mayıs'ı, 60 güne kadar erteleyebilirsiniz. Adayların son başvuru tarihi yarındır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...