Tgrt Haber
07 Nisan 2022 12:17 - Güncelleme : 07 Nisan 2022 12:23

Galatasaray ve Dinamo Kiev arasında Ukraynalı yetimler için anlamlı maç

Bir zamanlar Türkiye milli takımında teknik direktör olarak görev yapan Mircea Lucesku, Ukrayna'daki yetim çocuklar için Galatasaray ile özel bir maç yapacaklarını açıkladı.

Galatasaray ve Dinamo Kiev arasında Ukraynalı yetimler için anlamlı maç

Türkiye Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Dinamo Kiev ile anlamlı bir maç yapacak. Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu'nun talebi üzerine her iki takım, 14 Nisan Perşembe günü müsabaka düzenleyecek. Söz konusu maç Rusya'nın Ukrayna'ya işgali sonrasında yetim kalan çocukların yararı amacıyla yapılacak.

Bir dönem Türkiye A Milli Futbol Takımı, Galatasaray ve Beşiktaş'ı çalıştıran Rumen teknik adam, savaşın çıkmasıyla ülkesine döndü ve Bükreşt'te Dinamo Kiev'i koordine etti. Lucescu, hayatının en zor anlarını yaşadığını ve büyük bir üzüntü içerisinde olduğunu dile getirdi. Rumen teknik adam, savaştan etkilenen yetim çocuklar için Galatasaray kulubü ile hayır için maç yapacaklarını açıkladı. 

GALATASARAY VE DINAMO KİEV ÖZEL MAÇ YAPACAK

Türk basınına konuşan Lucescu, "Bu yaşıma kadar böyle acı bir tecrübe yaşamamıştım. Şimdi futboldan daha çok Romanya'ya ve Polonya'ya akın akın gelen bu çaresiz mülteciler ile onların çocukları için ne yapabileceğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. İlk olarak 12 Nisan'da Polonya'da Legia Varşova ile ''Barış için maç'' sloganıyla karşılaşacaklarını belirten teknik adam, bu maçın ardından 14 Nisan'da Nef Stadyumu'nda Galatasaray ile hayır maçına çıkacaklarını ifade etti. 

Galatasaray ve Dinamo Kiev arasında Ukraynalı yetimler için anlamlı maç

Konuyla ilgili olarak Lucescu, Galatasaray Kulüp Başkanı Burak Elmasa'da övgülerini dile getirdi.  "Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas'a bu özel maçı kabul ettiği için minnettarım. Ukraynalılar ve Dinamo Kiev taraftarları onun bu jestini unutmayacak. Başkan bizi kırmadı ve maç teklifimizi kabul etti. Avrupa'nın dev kulüplerine maç teklifi sunduğumuzda çeşitli bahaneler öne sürdüler. Galatasaray ise bize kapısını açtı. Sarı-kırmızılı camiaya çok teşekkür ediyorum" dedi. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...