Tgrt Haber
21 Nisan 2024 14:54 - Güncelleme : 21 Nisan 2024 15:00

Etap şampiyonu Fabio Jakopsen: Türkiye’yi ve Türkiye’de yarışmayı seviyorum

TOUR OF TÜRKİYE 2024’ün ilk etabı olan Antalya – Antalya kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Son etap galibiyetini geçen Ağustos ayında Danimarka Turu'nda kazanan Fabio Jakopsen, TOUR OF TÜRKİYE’nin ilk etap zaferini alarak TUR’a müthiş bir başlangıç yaptı.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: tgrthaber.com
Etap şampiyonu Fabio Jakopsen: Türkiye’yi ve Türkiye’de yarışmayı seviyorum

Yarış sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Soudal-Quick Step takımının sporcusu, “Türkiye Turu’na dönmek ve tekrar zafer kazanmak güzel duygu” dedi ve “Yeni takımımla sezon başında böyle bir zafer daha güzel oldu. Kısa sürede alıştık. Zafere çok yakınlaştığım olmuştu fakat bir türlü gerçekleşmemişti. Sezonun ikinci yarısına başlarken burada kazanmak çok iyi oldu. Takım olarak çok sıkı çalıştık” dedi.

Büyük hedeflere ulaşmak için bu tip zaferlerin her zaman taşıyıcı rol oynadığını ifade eden Jakopsen, “Bundan da ötesinde takım olarak bugünkü çalışmamızdan gurur duyuyorum. Bisiklet bir takım sporudur. Takım arkadaşlarım beni kazanma pozisyonuna soktular. Son anda beni bırakarak finişe girmemi sağladılar. Çok iyi bir başlangıç oldu” şeklinde konuştu.

“Daha fazla sayıda sprint neden olmasın” ifadelerine de yer veren sporcu şöyle konuştu;

“2017’de ilk defa eşimle birlikte tatile gelmiştik. Burada insanlar çok kibar ve cana yakın. Türkiye yarışı da çok güzel bir yarış. 2019’da tekrar geldim. O zamanki önemli sprinterler arasında bir etap kazanmayı başardım. Bu gerçek bir zaferdi. Polonya’da geçirdiğim kazadan sonra burada toparlandım. Bu ülkeyi her zaman güzel hatırlayacağım. Geri dönüşler için mükemmel bir yarış. Türkiye’yi ve Türkiye’de yarışmayı seviyorum.”

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...