Tgrt Haber
24 May 2023 23:02 - Güncelleme : 24 May 2023 23:08

Binali Yıldırım'dan Ümit Özdağ yorumu! 'Kılıçdaroğlu'na katkı sağlamaz' 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararını değerlendirdi. Yıldırım, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na katkı sağlamayacağını ifade etti. 

Binali Yıldırım'dan Ümit Özdağ yorumu! 'Kılıçdaroğlu'na katkı sağlamaz' 
Binali Yıldırım,Ümit Özdağ

14 Mayıs seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından gözler Zafer Partisi'nin hangi adaya destek olacağına çevrildi. Ümit Özdağ bugün yaptığı açıklamada ikinci turda Kılıçdaoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur seçimleriyle ilgili TV 100'de gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklamasını değerlendiren Yıldırım, "Zafer Partisi'nin desteği Kılıçdaroğlu'na katiyen katkı sağlamaz" dedi. 

"SİYASET ÇOK DAHA HAREKETLENECEK" 

"(Zafer Partisi'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı) Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin aldığı oyları mı masaya koydu? Yoksa ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'ın oylarını mı masaya koydu? Veya ikisi de mi masaya koydu? Orada bir belirsizlik var. İttifak bileşenlerinin kim olduğunu biliyoruz. Altılı masa artı 1'di şimdi artı 2 oldu. Bu düzineye kadar gidecek. İhtiyaç olduğu kadar açıklanıyor. Kemal Bey, ittifak protokolünü imzaladı ama ittifak bileşenlerinden farklı farklı sesler gelmeye başladı. Kimisi 'biz ona tam yetki verdik, ona göre yapmıştır' dedi, kimisi 'protokolü basından gördük' dedi. Benim bildiğim kadarıyla bunların bütün işlemlerinde altı imza atılıyor ve sonra kamuoyu ile paylaşılıyordu. Burada görüyoruz ki tam bir mutabakat yok. Zafer Partisi, HDP gibi sonradan sisteme dahil olan bir parti olarak yer almış oluyor. İttifak ortaklarından HDP, bu maddelerin hiçbirine imza atmaz. İki gün içinde siyaset çok daha hareketlenecek."

"ZAFER PARTİSİ KATİYEN KATKI SAĞLAMAZ"

"Zafer Partisi'nin desteği katiyen katkı sağlamaz. Burada güvensizlik tavan yapmış durumda. Siyasette ‘Dün dündür, bugün bugündür’ dönemi bitmiştir çünkü bugün herkes anlık takip ediyor. Söylenen her şey kaydediliyor ve insanlar bu çelişkileri görüyor"

"KILIÇDAROĞLU HIZLI DEĞİŞİM YAŞADI"

"1924 Anayasa'sının öngördüğü üniter devlet yapısıdır. Türkiye, parçalanamaz, bölünemez. Eyalet sistemine, özerklik sistemine kapalıdır. Bütün bunların altına imza atıyorsun ama bir tarafta bunların tersini söyleyen HDP ile de anlaşma yapıyorsun. Hangi Kılıçdaroğlu’na insanlar oy verecek?İkinci turdayız, bunun üçüncü turu yok. Eğer olsaydı Kılıçdaroğlu kıyafetini giyer, Mehter Marşı’yla Viyana’ya doğru yola çıkardı. Bu kadar hızlı değişim yaşayan bir aday karşımızda var."

"ÜMİT ÖZDAĞ İLE AYNI DÜŞÜNMEDİĞİMİZ BİR SIR DEĞİL"

"Bizim Özdağ'ın mültecilerle ilgili söylemlerinde aynı düşünmediğimiz bir sır değil, bu bilinen bir şey. Güncel rakam 3.6 milyon Suriyeli var. Bunların hepsi geçici koruma altındalar, bunlar mülteci diye kayıtları yok değil. Aksi halde biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğiz? Güvenlik sorunu oluşurdu, bunların hepsinin kaydı var. O konuda hiçbir sıkıntı yok." 

YABANCILARA VATANDAŞLIK TARTIŞMALARI

"Vatandaşlık verilenlerin göçmenlerle alakası yok. Vatandaşlık uygulaması dünyanın her yerinde var. Farklı farklı şartlar olmak üzere... Para vererek mülk sağlaması veya iş kurması durumunda veriliyor. Bunlar ahım şahım bir rakam değil, topu topuna 60-70 bin. Toplam konut satışında yabancılara satış payı yüzde 2."

"KEMAL BEY'İN YAPTIĞI OMURGASIZ BİR SİYASET"

"Kemal Bey'in yaptığı omurgasız bir siyaset. 14 Mayıs'tan önce başka bir ağız, 14 Mayıs'tan sonra başka bir ağız. Bunlar milletin gözünden kaçmıyor. Bizim siyasetimizde söylediğimiz şeyi yaparız, yapamayacağımız şeyi söylemeyiz. Bunlar ana distribütör gibi her gün bir şey dağıtıyorlar. CHP’nin içinde yan gelip yatarak vekillik kazananlara Meral Hanım ‘Vermem’ diyor. Millet size yetki mi verdi? Kimin malını kime veriyorsun?"

"İTTİFAK ORTAKLARIMIZIN BİZDEN TALEBİ YOK"

"(Sinan Oğan'ın yeni hükümette görev alması muhtemel mi?) Hayır, bizim ittifak ortaklarımızla geleceğe yönelik bir pazarlık yapmadık. Bugüne kadar ittifak ortağımız MHP, yönetimde herhangi bir talebi oldu mu? Yok. Şu anda da ittifak ortaklarımızın bizden talebi yok."

"KONFORLU BİR ORANLA KAZANACAĞIZ"

"Aklımda bir oran var ama onu söylemeyeceğim. Konforlu bir oranla kazanacağımızı söyleyebilirim, oran vermek vatandaşa saygısızlık olur."

 

Kaynak: TV 100
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...